Ga naar de inhoud

Klettersteigcursus 2 Ardennen

Gevorderde technieken van het klettersteigen

Klettersteigen wanneer alles goed gaat is één ding, veilig en gecontroleerd handelen in een onverwachte situatie is een tweede. Tijdens deze cursus leer je wat je kunt doen wanneer het mis gaat. Je leert verschillende reddingstechnieken en je leert moeilijke casussen op te lossen in een uitdagende omgeving.

In deze cursus komen veel gevorderde aspecten van het klettersteigen aan bod. Na afloop van deze cursus beheers jij de vaardigheden om ook in nood jou en je klimmaatje weer in veiligheid te krijgen. Wat doe je als er een stuk van de kabel niet meer in goede staat is of misschien wel ontbreekt? Wat kan ik doen als mijn klimmaatje gewond of buiten bewustzijn raakt? Met dit soort casussen ga je oefenen in uitdagend terrein. Na afloop van deze cursus kan je verantwoord zelfstandig op pad, wetende dat je ook op een veilige manier kunt handelen wanneer het even niet meezit.


Waarom deze cursus?

- Onderneem twee verschillende klettersteigs
- Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
- Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten


Klettersteigcursus 2 programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen
Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.


Zaterdag - Klettersteigen op Pont-à-Lesse

Je begint de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen verschillende verdiepende klim- en zekertechnieken en ga je zelfstandig de rotsen op. De instructeurs behandelen tijdens het klimmen onder andere het trapkoortje, (na)zekeren en het abseilen. Ook word er geoefend met eerste hulp acties. Aan het eind van de middag keer je samen met je groepsgenoten terug naar de camping, waar na het avondeten de dag afgesloten wordt bij het kampvuur.

Zondag - Een rots moeilijker
Nadat je gister op de Pont-à-lesse hebt geoefend ga je vandaag moeilijkere routes klimmen op de Grande Malades. Eenmaal ’s ochtends aangekomen gaan we ons verder verdiepen in prusiken en stijgmethodes. Na de lunch word je verdeeld in groepjes van 3 waarin je een aantal casussen gaat oefenen. Deze moet je oplossen op een zo veilig en efficiënt mogelijke manier. De instructeur helpt jullie natuurlijk waar nodig. Na het afronden van de diverse casussen keer je terug naar het basecamp en is het alweer tijd voor de afsluiting van het weekend. Met een voldaan gevoel vertrek je terug naar huis!


Extra informatie
Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst
Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

Maaltijden
Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting
Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen
Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Kosten
EUR 275,00 per persoon
incl. begeleiding, maatltijden, materiaal, ongevallenverzekering
excl. vervoer, drankconsumpties, eventuele overnachting(en), reis- en annuleringsverzekering

Cursusdata 2022
24 - 26 juni

26 - 28 augustus


Aantal deelnemers
minimaal 4

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.

Terug naar de inhoud