Ga naar de inhoud

Via ferrata de la Roche du Mont

La Roche du Mont, 480 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Uitgangspunt
Ornans

Hoogtemeter
beginhoogte 460 meter
eindhoogte 480 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 20 minuten
via ferrata ca. 1 uur
terug ca. 15 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Indien men toekomt langs de bovenkant van de vallei van de Loue, neem dan de weg aan de rechterkant, juist vóór de brug over de weg en de Loue. Ongeveer 200 m volgen en de weg aan de kruising oversteken. Die weg volgen (oude spoorweg) gedurende 100 meter. Het vertrek is aan de rechterkant. Het toegangspaadje vertrekt vanop de weg.
Indien men langs de benedenkant van de vallei aankomt, neem dan links  over 30 m een stijgende weg voor de Place Courbet, dan rechts in de richting van een viaduct. Daar niet onderdoor maar de helling nemen naar de oude spoorweg.  De via begint aan de linkerkant na ongeveer 300 meter.

Deze via is eerder horizontaal. Veel ijzerwerk en weinig contact met de rots. Een probleem vormt de summiere bewegwijzering: moeilijk te vinden. De via ferrata bevindt zich onder de rots “la beaume du mont”.  Bij het vertrek is een parkeerplaats. De nadering gaat over een paadje, dan over trappen, alles bijeen 15 tot 20 minuten.

De via begint met een ladder van ongeveer 10 treden, daarna een klim van een paar meter. Het vervolg is horizontaal.  De eerste ontsnappingsroute bevindt zich juist vóór een apenbrug.  De zijdelingse verplaatsing gaat verder over een plank en een tweede, langere apenbrug een beetje voor het einde. De aankomst is het moeilijkste met een licht overhangende uitklim.

Deze via biedt prachtige panorama’s. Een enkele passage kan moeilijk zijn voor kleinere personen omdat de kabel hoog geplaatst is.
Het is in ieder geval mogelijk de via ferrata van Ornans en Les Baumes du Verneau op één namiddag te doen.

Terug naar de inhoud