Ga naar de inhoud

Via ferrata de la Tête aux Chamois

Tête aux Chamois, 2.525 meter

Moeilijkheid
D, zeer moeilijk  

Uitgangspunt
tussenstation (2.390 meter) van de kabelbaan naar Tête aux Chamois

Steunpunten
Cabane des Diablerets, 2.485 meter

Kaart
Swisstopo 1285 Les Diablerets, 272T St.-Maurice

Hoogtemeter
stijgen : ca. 150 meter
dalen : ca. 150 meter
klettersteig : ca. 800 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 15 minuten
klettersteig : ca. 2½ uur
terug : ca. 15 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Vanuit Gstaad danwel Aigle naar Col du Pillon, 1.546 meter. Hier met de kabelbaan omhoog richting Tête aux Chamois, 2.525 meter.

Vanaf het tussenstation van de kabelbaan daalt men in ca. 10 minuten af naar de hut Cabane des Diablerets en volgt hierna ca. 5 minuten het blauw-wit gemarkeerde pad richting Col du Pillon. Men komt dan uit bij het begin van de klettersteig op ca. 2.390 meter.

De klettersteig begint met steile stukjes die men moet afdalen. Na de 2e afdaling bestaat de mogelijkheid om uit de route te stappen. Men geraakt uiteindelijk op een smalle band  die loopt langs een grote lange loodrechte wand, die op sommige gedeeltes zelfs overhangend is. Zeer luchtig! Er zijn enkele passages waar je bukkend of op je knieën doorheen moet, vanwege de overhang. Men verlaat de klettersteig uiteindelijk via een zeer steile wand omhoog, met behulp van beugels.

Aan het einde van de klettersteig gaat men door Val d'entre la Reille omhoog naar het bergstation van de kabelbaan op de Tête de Chamois, 2.525 meter

Opmerking:
Men kan ook vanaf het dalstation over een goed gemarkeerd pad naar boven lopen, 939 hoogtemeters, in ca. 2-2½ uur. Het begin van de via ferrata ligt ook aan dit pad.

Terug naar de inhoud