Ga naar de inhoud

Koppenkarstein Westgrat-Klettersteig

Koppenkarstein, 2.863 meter

Moeilijkheid
B/C, moeilijk

Dalplaats
Ramsau am Dachstein, 1.135 meter

Uitgangspunt
bergstation van de Südwandbahn, 2.687 meter

Kaart
AV-Karte 14 Dachstein, F&B WK 201

Hoogteverschil
stijgen ca. 500 meter
dalen ca. 500 meter
klettersteig ca. 320 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 30 minuten
klettersteig ca. 1½ uur
terug ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
In het Ennstal rijdt men naar Schladming. Van daaruit naar Ramsau, naar Schildlehen, dan via de tolweg naar het dalstation van de Dachsteingletscherbahn, 1.692 meter.

Vanaf het Bergstation Gletscherbahn richting het oosten via de Schladminger Gletscher kort afdalend en naar rechts licht omhoog (meestal een duidelijk spoor) naar de randkloof en naar het begin van de zekeringen, iets rechts van de "Rosmarien-Stollen" (die naar de andere kant van de berg gaat en wordt via een ladder bereikt).  Of men gaat naar de goed zichtbare zekeringen aan de graat, deze uiteindelijk naar de Austria Scharte leiden.

Hier naar links via de noordzijde omhoog en dan weer iets afdalend naar de touwbrug over de Austria Scharte. Nu steeds de graat volgen en soms iets over de flanken uitwijken, zonder grote oriënteringsproblemen wordt de top bereikt.

Zoals de heenweg terug naar de Schladminger Gletscher en dan weer omhoog naar het bergstation van de Dachstein Gletscherbahn.

Opmerking:
Relatief eenvoudige en makkelijk te bereiken bergtop, waarvan de Westgrat bijna geheel gezekerd is. Zeer mooi uitzicht op het Dachsteinmassief en de Oostalpen.

Terug naar de inhoud