Ga naar de inhoud
Routes per land > Duitsland > Nordrhein-Westfalen

Via ferrata Monte Thysso

Moeilijkheid
B/C tot E  

Uitgangspunt
Landschaftspark Duisburg-Nord

Tijdsduur
totaal ca. 2 - 3 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Het Landschaftspark Duisburg-Nord is gelegen aan de Emscherstrasse 71, 47137 Duisburg. Er kan daar gratis geparkeerd worden.
Bij de hoofdingang van het park houd je rechts aan en volgt dan de borden "DAV-Klettergarten".

Het Landschaftspark is een oud industrieterrein wat tot 1985 een hoogovencomplex was. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht, waarbij de meeste gebouwen nu een recreatief doel hebben. Zo heeft de DAV Duisburg op de muren van een aantal ertsbunkers klimroutes en een heuse klettersteig aangelegd, de Via ferrata Monte Thysso.

De klettersteig heeft een totale lengte van 530 meter en heeft een hoogte van zo'n 10 meter. Er zijn meerdere routes en varianten te kiezen. Het eenvoudigste rondje heeft een maximale moeilijkheidsgraad van B/C, De moeilijkste passages zijn met E gewaardeerd. Onderweg kun je ijzeren ladders, een touwladder, touwbrug, hangbrug en een balkbrug tegenkomen. Op 2 punten is er ook een mogelijkheid om te abseilen. Tevens is er korte oefenklettersteig aanwezig, max. A/B.

Klik hier voor de topo.

De toegangsprijzen voor de klimtuin en klettersteig kunnen voldaan worden bij het kantoor van de DAV Duisburg aan de Lösorter Straße 115. In de weekenden zal er een medewerker van de DAV ter plekke de entreegelden incasseren.
Volwassenen   9 Euro
15-18 jaar        3 Euro
t/m 14 jaar        2 Euro
Voor NKBV-leden (ledenpas meenemen!) geldt een toegangsprjs van 6 Euro, personen tot 18 jaar zijn dan gratis.

Terug naar de inhoud