Ga naar de inhoud

Zugspitze beklimmen


Via de Höllental klettersteig naar de hoogste berg van Duitsland
Wil jij met ons de Zugspitze beklimmen? De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie – je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis je niet, want de verschillende flanken van de steile berg bieden zowel voor de beginnende als meer ervaren bergsporter uitdaging en avontuur.

Je beklimt de Zugspitze met ons via het spectaculaire Höllental. We kiezen ervoor dit in een tweedaags programma te doen, zodat je de tijd hebt om te genieten van de beklimming.


Waarom deze reis?
- Uitdagende en stevige route met klettersteig (500 hoogtemeters) naar de top
- Voor klimmers en bergliefhebbers de perfecte eerste alpine ervaring
- De hoogste berg van DuitslandProgramma


Dag 1: Naar de Höllentalangerhütte
Je ontmoet de gids 's middags op een parkeerplaats in de omgeving van Hammersbach. Hier deelt hij de bergsportuitrusting uit en controleert deze direct. Vanuit Hammersbach loop je over een wandelpad omhoog waar je al snel bij de Höllentalklamm komt. Door deze steile en hoge kloof loopt een grotendeels door mensen gemaakt pad dat je uiteindelijk weer bij een wandelpad brengt dat uitkomt bij de Höllentalangerhütte (1381 m).

Dag 2: De Zugspitze beklimmen!

Vanuit de Höllentalangerhütte kom je al snel bij de eerste via ferrata. 'Brett', één van de passages - en een spannende traverse – is een veel gefotografeerd stuk. Het echte klimwerk is begonnen! Dit steile stuk brengt je op de hogere hellingen die overgaan in morenen en uiteindelijk nog een kleine gletsjer.

Aan het einde van de gletsjer kom je aan bij de randspleet van waaraf je de rotsen ingaat (2450 m). Bedenk dat je al 1100 meter geklommen hebt. Nu is het nog 500 hoogtemeters door de rotsen! De klettersteig is nergens echt moeilijk, maar heeft zeker wat spannende passages. Bovendien zorgen de 500 hoogtemeters voor mooie uitzichten en (af en toe) afgronden. Een geweldige ervaring! Na zo’n 2 uur bereik je de top van de Zugspitze (2962 m). Van daaraf daal je met de kabelbaan en trein af naar de auto.


Extra informatie
Het voorbeeldprogramma van de Zugspitze beklimming, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie
In het dal organiseer je zelf een overnachting. Op die manier kun je deze beklimming in een lang weekend vanuit Nederland doen en zelf beslissen wanneer je aankomt en vertrekt. Je slaapt ook in een echte berghut. Op de höllentalhütte kun je rekenen op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt. Je slaapt in een stapelbed of  ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen
De beklimming van de Zugspitze is mogelijk voor mensen zonder bergsportervaring. Om deel te nemen aan dit programma heb je natuurlijk wel een zeer goede conditie. Tijdens de beklimming leg je op één dag 1600 hoogtemeters af; een stevige opgave! Nergens is het terrein echt moeilijk, maar het is goed als je vlot beweegt en klimt in steil terrein. Wanneer de omstandigheden minder gunstig zijn, kan de beklimming een stuk moeilijker worden. Het is een groot voordeel als je al ervaring hebt met het klimmen in een klimhal of buiten.

Kosten
EUR 590,00 per persoon
incl. begeleiding, 1 overnachting in een berghut, 1x ontbijt en diner in de berghut, gebruik klimmateriaal
excl. vervoer naar de Alpen, kosten lokaal vervoer, lunch, snacks en consumpties, reis- en annuleringsverzekering


Data 2024
9 - 10 juni

7 - 8 juli

9 - 10 juli

4 - 5 augustus

1 - 2 september

Voor meer informatie en on-line boeken kun je terecht op de website van Mountain Network.
Terug naar de inhoud