Ga naar de inhoud

Via Attrezzatta al Piz Boé »Cesare Piazetta«

Piz Boé, 3.152 meter

Moeilijkheid
D en 1-, zeer moeilijk  

Uitgangspunt
Pordoijoch, 2.242 meter

Steunpunten
Pordoijoch, 2.242 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 59 (Sella - Marmolada)

Hoogtemeter
stijgen ca. 900 meter
dalen ca. 900 meter
klettersteig ca. 500 meter  

Tijdsduur
heen: Pordoijoch - Piz Boé, ca. 3½ uur  
terug: Piz Boé - Pordoijoch, ca. 1½ uur
klettersteig: ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Van Pordijoch, 2.242 meter, over de geasfalteerde weg naar het Duitse oorlogsgedenkteken, en via het goed gemarkeerde pad door het Val de Soel steil naar boven. Hierna begint de klettersteig, die alleen met een staalkabel gezekerd is. Via loodrechte en overhangende wanden,  en via een 2-puntsbrug van staalkabels gaat de zware tocht verder naar een gedeelte waar de staalkabels eindigen. Het vervolgpad is gemarkeerd, maar niet meer gezekerd (moeilijkheidsgraad II volgens de UIAA-schaal) en gaat zigzaggend omhoog naar de zuidoostkant van de berg. Daar komt men op pad 683 welke probleemloos leidt naar de top van de Piz Boé, 3.152 meter.

Terugweg via pad 627 richting het zuidwesten naar Forcella Pordoi, 2.848 meter, en dan steil afdalen naar het zuiden naar Pordoijoch, 2.242 meter.


Opmerking:
De Via Attrezzata Al Piz Boé »Cesare Piazzetta« behoort tot de moeilijkste klettersteigen in de Dolomieten. Opmerking: De Piz Boé is echter ook de makkelijkste 3.000-meter wandeltop in de Dolomieten en de hoogste top in de Sellagroep. Schitterend uitzicht op de top, waar de kleine schuilhut »Cappana Piz Fassa« zich bevindt.

Terug naar de inhoud