Ga naar de inhoud

Jubiläums Klettersteig

Eselstein, 2.556 meter

Moeilijkheid
C, moeilijk

Dalplaats
Ramsau am Dachstein, 1.135 meter

Uitgangspunt
dalstation van de Südwandbahn, 1.692 meter

Kaart
AV-Karte 14 Dachstein, F&B WK 201

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.700 meter
dalen ca. 1.700 meter
klettersteig ca. 570 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 2½ uur
klettersteig ca. 3½ uur
terug ca. 3 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Via de B146 in Ennstal naar Schladming en omhoog naar Ramsau, kort voor Ramsau rechts richting Weissenbach afslaan. Na ca. 1 km links naar Gasthof Feisterer, daar in de buurt parkeren.

Vanaf Guttenberghaus richting Gruberscharte via hoogtewandelweg 618 en na ca. 20 min. bij een wegsplitsing (bord: klettersteig) over een puinhelling rechts omhoog naar de instap (bord).

Links een steenslag gevaarlijke geul omhoog, een een broze traverse naar rechts en over de eerste graat omhoog. Dan volgt een vlak stuk graat, een korte steile passage en een korte graat naar een grote toren. Over rotsplaten links houden naar een markante steile schoorsteen en vervolgens zeer geëxponeerd richting de top. Over de vlakke graat en de laatste steile passage naar de uitstap. Links het pad volgen naar de westzijde, waarna kort daarop de top wordt bereikt.

Over de oostflank van de Eselstein het pad volgen dat wordt gemarkeerd met steenmannetjes, vervolgens het gemarkeerde pad 674 nemen en via de Feisterscharte terug naar Guttenberghaus.

Opmerking:
Deze mooie klettersteig in de buurt van Guttenberghaus biedt de perfecte mogelijkheid voor een beklimming van de Eselstein. De klettersteig is zeker veeleisend te noemen, omdat de staalkabels niet doorlopend gespannen zijn. De korte aanloop vanaf de hut en de probleemloze afdaling over de oostflank kenmerken deze route.

Terug naar de inhoud