Ga naar de inhoud

Les Baumes du Verneau

Les Baumes du Verneau, 550 meter


Moeilijkheid
C, moeilijk

Uitgangspunt
Nans-sous-Sainte-Anne

Hoogtemeter
beginhoogte 550 meter
eindhoogte 750 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 10 minuten
via ferrata 2 - 4 uur
terug ca. 20 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Deze via ferrata bestaat uit 3 delen.

1e deel : Zeer kort, een “opwarmertje”.  Ongeveer 10 m horizontaal, twee apenbruggen en langs een boom afdalen.

2e deel :  Vertrek met een korte muur, naar links traverseren langs de grot.  Een klein verticaal uitstekend stuk met bovenaan een uitweg.  Opzij rechts naar boven (luchtiger), lange horizontale zijdelingse verplaatsing die op het einde lichtjes daalt.  Het 2e deel eindigt met een gemakkelijke graat.  Na het 2e deel volgt een pad door het bos, met een gemakkelijk afstapje (de gems). Een horizontaal pad (van de raaf) is de toegang tot het 3e deel.

3e deel: De grote klim.  Een ononderbroken rij treden gedurende 30-40 meter met enkele licht overhangende passages. Boven begint de weg die afdaalt naar het dorp.  Goed aangeduid en uitgerust.  Beneden nog een  afstapje en men komt bij aan de voet van “het kasteel”.

Het Kasteel : Niet verplicht; gemakkelijk tot een oversteek over een balk, dan iets lastiger, overhellend, voor de volgende vijftien meter zijn stevige armspieren nodig.  Op de top komt men bij de weg om af te dalen. Aan de voet van het Kasteel daalt de weg verder naar het dorp; men kan zo ook het begin van de via ferrata bereiken.

De omgeving is echt aangenaam met een zeer mooi zicht op het prachtige dorp.

Opmerking:
Voor deze via ferrata moet een entree van EUR 2,50 betaald worden (2014) bij de Gite du Lison, tel.nummer 03-81-86-50-79. Bij deze gite zijn tevens klimsetjes te huur.

Terug naar de inhoud