Ga naar de inhoud

Collis Steilpfad

Moeilijkheid
B, makkelijk  

Uitgangspunt
Zell (Mosel)

Tijdsduur
totaal ca. 1½ uur

Download hier de folder

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Startpunt van de tocht is de "Zeller Schwarze Katz "-bron. Vanaf hier volg je de eerst de Marktstrasse richting Cuxborn, dan de Zeller Kehr - langs de vierhoekige toren, tot aan de wegsplitsing. Hier sla je linksaf naar de Kabertchenweg. Na ongeveer 20 m bereik je het begin van het Collis-Steilpfad. Je loopt op een smal pad langs oude wijngaardmuren richting de klettersteig. Hier ga je over beugels en gezekerd via staalkabels om de hoge getrapte rotswanden te overwinnen. Op de Rommeney-weg aangekomen, heb je de mogelijkheid om het Steilpfad verder te vervolgen, instap aan de tegenoverliggende straatkant, of de Weinbergsweg aan de rechterhand verder te bewandelen om de tweede klettersteig te bedwingen - voorbij aan hoog gekartelde leisteen met steeds weer een prachtig uitzicht over het WeinKulturLandschaft Mosel.
De klettersteig zelf heeft een alpine karakter en is dankzij de Alpenverein Koblenz en de Heimat- en Verkehrsverein Zell (Masel) - perfect gezekerd.

Het moeilijkste deel van de tour is nu achter je en je kunt genieten van het prachtige panorama over Zell (Mosel). Zaterdag en zondag heb je ook de gelegenheid om een goed glas "Zeller Schwarze Katz" te drinken. Het Einkehrstation bij de Collis-Turm is dan van 11.00 -17.00 geopend. Aan het eind van het Steilpfad kom je op het wandelpad "Collis-Weg", Z4. Vanaf hier heb je verschillende opties om terug te keren naar het startpunt.

Lees hier het verslag  Klettersteigen langs de Mosel

Terug naar de inhoud