Ga naar de inhoud

Via ferrata de la Cascada del Sorrosal

Moeilijkheid
C, moeilijk  

Dalplaats
Broto

Hoogteverschil
ca. 260 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 5 minuten
klettersteig ca. 1½ uur
terug ca. 20 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

    


Routebeschrijving
Beschrijving Ruud van Koten:
Vlakbij het Nationale Park van Ordesa is de via ferrata van Broto.
Neem de N260 tot in Broto en volg dan de bordjes naar Camping Broto (Oto).
Wanneer je  op de N260 de afslag naar de camping neemt zie je tevens bordjes naar de waterval “Cascade de Sorrosal”. Gelijk daar parkeren; dan is het slechts 5 minuten lopen naar de waterval. Bij de waterval is de start van de via ferrata, met o.a. ladders en een grot.
Voor de terugweg volg je de gele markeringen en dan naar het dorp (Broto) terug.

Beschrijving Jos Sijthof:
Gelegen aan de N260, ten westen van Nationale Park van Ordesa. Komende vanuit Ainsa, langs Boltana in Broto direct over de brug Rio Ara links af.

De ferrata staat goed aangegeven. Wel eerst een kaartje kopen bij de plaatselijke VVV van € 2,50 maar bij de controleur aan het begin van de ferrata kan ook.

Ferrata de Sorrosal is in december 2004 geopend, is dus nieuw en zeer goed uitgerust. Technisch niet echt moeilijk maar zeker voor beginners toch een hele kluif. Gelegen aan een rivier en bij een prachtige hoge waterval.

Start is eenvoudig omhoog. Daarna komt men bij een verticale wand, met prachtig uitzicht op de grote waterval, welke is uitgerust met een viertal ladders. Bovenaan komt men uit in een grot waar een riviertje doorheen stroomt. Beetje glibberen door een tunnel waarna men boven de waterval staat. Klimroute vervolgt langs de rivier en passage over een balk brug.

Terug naar de inhoud