Ga naar de inhoud

Imster Klettersteig

Maldonkopf, 2.632 meter

Moeilijkheid
D/E, zeer moeilijk

Dalplaats
Imst, 827 meter

Uitgangspunt
dalstation van de Imster Bergbahn, 1.050 meter

Kaart
AV-Karte 3/4 Lechtaler Alpen, Kompass WK 24

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.620 meter
dalen ca. 1.620 meter
klettersteig ca. 430 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 3 uur
klettersteig ca. 2½ uur
terug ca. 3 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Vanuit Hoch-Imst neemt men de stoeltjeslift naar Drischlhaus, 2.100 meter. Van daaruit gaat het via de Drischlsteig naar de Muttekopfhütte, 1.934 meter. Vervolgens de markeringen volgend via Guggersattele naar het begin van de klettersteig op 2.200 meter. Een stevige staalkabel leidt vanaf het begin tot het einde naar de top. Aan het begin zijn 2 rotswanden te nemen, via een vlakkere bergkam komt men in een insnijding van de bergrug vanwaar men na ca. 2/3 van de route uit de klettersteig zou kunnen stappen. Het laatste stuk zorgt voor afwisseling en vergt volle concentratie. Via enkele steile rotswanden bereikt men op de bergkam het kruis op de top van de Maldonkopf, 2.632 meter.

Het eerste deel van de afdaling is met staalkabels gezekerd, en gaat naar rechts over steengruispad. Ook als men tussentijds is uitgestapt komt men rechts in het Engelskar. Uiteindelijk komt men weer uit bij de Muttekopfhütte.

Opmerking:
Indien de kabelbaan slechts gaat tot Untermarkter Alm, 1.500 meter, in plaats van tot Drischlhaus, 2.100 meter, zal de tocht ca. 1 - 1½ uur langer zijn.

Terug naar de inhoud