Ga naar de inhoud

Fliegerhorst


Fliegerhorst
Postweg 15
5916 RR  Venlo

Tel.       : 077-3545741
Website : www.fliegerhorst.nl
E-mail  : info@fliegerhorst.nl


“Fliegerhorst” was de naam van het vliegveld bij Venlo, dat tijdens de 2e Wereldoorlog gebruikt werd. Van dit vliegveld resteren nu o.a. nog de commandobunker en de verkeersleidingtoren, een betonnen kolos op 4 poten. Er is ook nog een oude hangar aanwezig die nu door de zweefvliegclub in gebruik is.  

In 1992 ontstond het idee om de toren te gaan gebruiken als klimobject. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de toren werden klimroutes gebouwd. In 1994 werd de klimtoren officieel geopend.  

De activiteiten in de klimtuin Fliegerhorst worden georganiseerd door de NKBV, regio Maashoek, die daarvoor een beheerscommissie Fliegerhorst heeft ingesteld. Alle activiteiten staan onder toezicht van NKBV instructeurs.    

De hoogte van de klimtoren is maximaal 12 meter. Naast klimroutes is op de klimtoren ook een stuk klettersteig uitgezet. In de klettersteig zijn o.a. een trap van beugels, een 2-puntsbrug en een trapladder ingebouwd. Tevens moet men een klein stukje abseilen.

Tijdens openingsuren kan men in principe altijd terecht. Voor groepen is een vooraanmelding verstandig. Men belt hiervoor naar de Fliegerhorst (tijdens openingsuren) of met één van de bestuursleden (zie website Fliegerhorst).

* De Fliegerhorst toegankelijk voor leden en niet-leden van de NKBV
* De Fliegerhorst is open van 1 maart t/m 30 november
* Openingstijden zijn maandag-en donderdagavond v.a. 19.30 uur en zaterdag- en zondagmiddag  v.a. 13.30 uur
* Voor toegangsprijzen, zie www.fliegerhorst.nl
* Het benodigde klimmateriaal kan eventueel ter plekke gehuurd worden

Terug naar de inhoud