Ga naar de inhoud

Fingergsteig

Tegelberg, 1.707 meter

Moeilijkheid
D, zeer moeilijk  

Dalplaats
Schwangau, 1.707 meter

Uitgangspunt
Parkeerplaats bij de Tegelbergbahn, 820 meter

Kaart
Kompass WK 04 Tannheimer Tal

Hoogtemeter
stijgen : ca. 810 meter
dalen : ca. 810 meter
klettersteig : ca. 120 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 2 uur
klettersteig : ca. 1 uur
terug : ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Vanuit Reutte richting Füssen, nog voor de grensovergang bij Pinswang rechts afslaan richting de "Königsschlösser". na Hohenschwangau rechts naar de parkeerplaats bij de Tegelbergbahn. Alternatief vanuit Füssen richting de
"Königsschlösser" en verder naar de Tegelbergbahn.

Vanaf de parkeerplaats voorbij aan de oefenklettersteig van het bergsportzentrum richting de Tegelberg, eerst over een geasfalteerde steile bosweg naast de skipiste omhoog. Nabij de skipiste omhoog naar 2 hutten, voordat men deze bereikt (op ca. 1.570 meter) naar rechts richting de klettersteig (bord). Vanaf het zadel voor het Tegelberghaus (ca. 1.600 meter, te bereiken via de Tegelbergsteig of de kabelbaan) kan men ook afdalen en in ca. 15 minuten de instap van de klettersteig bereiken.
Zie topo. De moeilijke passages zitten in het tweede deel, een korte overhang (D) en een zeer steile finale (D) leiden naar het einde van de klettersteig. Vervolgens in ca. 15 minuten naar het Tegelberghaus, 1.707 meter.

Afdaling kan via de Gelbe Wand Klettersteig of met de kabelbaan.

Opmerking:
De Tegelberg, vlakbij het kasteel Neuschwanstein, staat in het middelpunt van klettersteigliefhebbers. De Gelbe Wand Klettersteig istot oefenpad uitgebouwd, terwijl op de Gelbwandschrofen de Tegelbergsteig is aangelegd. Tevens is er nog de Fingersteig (D) aangelegd, welke prima met de Tegelbergsteig gecombineerd kan worden. Vanuit het Tegelberghaus kan men ook nog naar de top van de Branderschrofen, 1.881 meter.

Terug naar de inhoud