Ga naar de inhoud

Maximilianweg

Roßzahn, 2.653 meter - Roterdspitze, 2.655 meter

Moeilijkheid
B en 1, makkelijk  

Uitgangspunt
Seiser Alm - Schönblick, 1.870 meter

Steunpunten
Tierser Alphütte, 2.438 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 629 (Rosengarten - Latemar)
Tabacco nr. 06 (Val diu Fassa)

Hoogtemeter
stijgen ca. 800 meter
dalen ca. 800 meter
klettersteig ca. 200 meter  

Tijdsduur
heen: Seiser Alm - Roßzahn - Roterdspitze, ca. 5 uur
terug: Roterdspitze - Touristensteig - Seiser Alm, ca. 3 uur
klettersteig: ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Van de Seiser Alm, 1.870 meter, via de afgesloten weg naar hotel Goldknopf, ca. 2.100 meter. Verder via pad 2, aan het einde vrij steil, in de Roßzahnscharte en richting het westen licht dalend naar Tierser Alphütte, 2.438 meter. De rode markeringen volgend naar het noorden en langs de staalkabels naar de top van de Roßzahnes, 2.653 meter. Nu begint de eigenlijke »Maximilianweg«, die goed gemarkeerd, maar op sommige plaatsen erg uitgezet, leidt naar de Roterdspitze, 2.655 meter. (Mogelijke afdaling naar het zuiden van de Roterdscharte via de steile Schotterkar naar pad 4).

Vanaf de top richting Schlern afdalen tot men pad 3 en 4 bereikt. Via de Schlernalm bereikt men de wegsplitsing van de ‘toeristenpaden’, markering nr. 1. Men blijft hier eerst op pad 1, dan op pad 5, voorbij aan de Saltnerhütte, de Spitzbühelhütte, 1.929 meter, en Frommer Haus, vanwaaruit men via een korte klim weer het beginpunt bereikt.

Opmerking:
Wees voorzichtig, op sommige plaatsen is de klettersteig erg uitgezet, maar niet moeilijk. Mooi uitzicht op de Seiser Alm.

Terug naar de inhoud