Ga naar de inhoud

Kriegssteig De Luca - Innerkofler

Paternkofel, 2.746 meter

Moeilijkheid
B/C en 1-, beetje moeilijk  

Uitgangspunt
Auronzohütte, 2.320 meter

Steunpunten
Drei-Zinnen-Hütte, 2.405 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 047 (Naturpark Drei Zinnen)

Hoogtemeter
stijgen ca. 500 meter
dalen ca. 500 meter
klettersteig ca. 400 meter  

Tijdsduur
heen: Auronzohütte - Drei-Zinnen-Hütte - Paternkofel, ca. 3½ uur
terug: Paternkofel - Schartenweg - Büllelejochhütte - Auronzohütte, ca. 3½ uur
klettersteig: ca. 3 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Van de Auronzohütte, 2.320 meter, gaat het via de afgesloten weg naar Paternsattel, 2.457 meter, en verder via pad 101 naar de Drei-Zinnen-Hütte, 2.405 meter. Het begin van de klettersteig bevindt zich ten zuiden van de hut bij de bekende rotsen »Frankfurter Würstl«. Door het tunnelsysteem, dat steeds door uitgehakte uitkijkposten wordt onderbroken, bereikt men de Gamsscharte, ca. 2.600 meter. Deze kloof kan men ook bereiken vanaf de Paternsattel, 2.457 meter. De klim naar de Paternkofel, 2.746 meter, gaat over 2 goed gezekerde bergpaden en uiteindelijk via steengruis naar het hoogste punt.

Terug naar de Gamsscharte, 2.600 meter, en van daaruit over het gemarkeerde en gedeeltelijk gezekerde pad over de kam van de Bodenknoten richting het oosten naar Büllelejoch, 2.522 meter (stellingen uit de Eerste Wereldoorlog). Verder via pad 107 en 104 terug naar de Auronzohütte, 2.320 meter.

Opmerking:
Een zaklamp is hier onmisbaar. Let op voor verijzing in de tunnel »Galleria Paterna«. Het fascinerende  uitzicht op het strijdterrein uit de Eerste Wereldoorlog, vermengd met de landschappelijk unieke indrukken van de Sextener Dolomieten maken deze tocht tot een ware belevenis.

Lees hier het reisverslag  Klettersteigen rondom de Drei Zinnen

Terug naar de inhoud