Ga naar de inhoud

Hunerscharte-Klettersteig

Hunerkogel, 2.687 meter

Moeilijkheid
B en 1-, makkelijk

Dalplaats
Ramsau am Dachstein, 1.135 meter

Uitgangspunt
bergstation van de Südwandbahn, 2.687 meter

Kaart
AV-Karte 14 Dachstein, F&B WK 201

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.000 meter
dalen ca. 1.000 meter
klettersteig ca. 240 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 2 uur
klettersteig ca. 1 uur
terug ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Via de A10 en Radstadt danwel door het Ennstal naar Schladming. Van daaruit naar Ramsau omhoog rijden. Ten westen hiervan gaat de tolweg (rit met kabelbaankaartje is gratis) naar de Dachstein-Gletscherbahn (parkeren).

Vanaf het dalstation over een goed pad naar de Südwandhütte. Vanaf hier over het gemarkeerde pad in ca. 2 uur naar de instap. Deze bevindt zich ca. 250 hoogtemeters onder het bergstation.

De klim op de Hunerscharte is de oorspronkelijke weg over de Dachsteingletsjer en wordt vooral na de laatste dalrit graag door bergbeklimmers gebruikt als afdaling. De laatste 400 meter voor de Hunerscharte zijn gezekerd en vormen een interessante afdalingsvariant, waarbij een plateau voor de Scharte met zijn beide overhangen voor de grootste moeilijkheden zorgt. De route is in een zeer goede toestand.

Afdalen zoals men omhoog is gekomen of via de Austriascharte en de Edelgrießkar. Natuurlijk kan men ook met de Südwandbahn naar beneden (let op de laatste dalrit).

Opmerking:
Klassieke eenvoudige klettersteig, die een lange aanlooproute heeft en vooral in combinatie met de Koppenkarstein Westgrat op met een beklimming van de Hohen Dachstein een zeer lonende en uitgebreide bergtocht vormt.

Terug naar de inhoud