Ga naar de inhoud

Le Lac de la Rosière

Falaise de la Rosière, 1.570 meter


Moeilijkheid
C, moeilijk

Uitgangspunt
Courchevel, 1.650 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 1.550 meter
eindhoogte 1.550 meter

Tijdsduur
totaal ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
De RN90 nemen tot Moutiers, dan de D915 richting Pralognan-La-Vanoise, na Les Perrières naar rechts naar Courchevel 1650. Aan de splitsing rechtsaf naar het Lac de la Rosiére midden in het dorp juist na de grote bocht.

Gezien het groeiende succes van deze nieuwe bergsport heeft de gemeente Saint-Bon beslist om een tweede via ferrata aan te leggen in Courchevel 1650.  Gelegen op de rotswanden boven het meer van la Rosière is deze recente omloop ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn.  Kinderen en beginners  kunnen hier leren, terwijl deze omloop voor alle andere deelnemers ook interessant is.   

Deze via, met een totale lengte van ongeveer 600 meter, bestaat uit 2 delen.  De klif op de linker oever begint met een passage boven het meer, gaat verder met een apenbrug en een lange zijdelingse klim.  Na een verbindingsweg, de zogenaamde “weg van de vensters”, komt men langs de “gewijde ladder” aan de tweede klif op de rechter oever.  Een esthetisch en luchtig verloop brengt ons aan de “brug van de tafones” en verder, na een lange oversteek, aan het einde van deze via op een bucolisch stukje aan de rand van de dennenbossen.

Terug naar de inhoud