Ga naar de inhoud

Ferrata Anelli delle Anguane

Moeilijkheid
B/C, variant E

Uitgangspunt
San Pietro Valdastico. 405 meter

Steunpunten

San Pietro Valdastico. 405 meter

Hoogtemeter
stijgen ca. 320 meter
dalen ca. 320 meter
klettersteig ca. 170 meter  

Tijdsduur
heen: San Pietro Valdastico - begin klettersteig, ca. ½ uur

klettersteig: ca. 2 uur

terug: ca. ½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
In de naar het westen gelegen bergwand boven Valdastico is een waar klettersteig eldorado aangelegd, welke zowel beginners als gevorderden aan zal spreken. In verschillende rondes kan men de diverse varianten van de de bijna 200 meter hoge wand begaan. In totaal is er zo'n 1300 meter staalkabel aangelegd. Smalle rotsbanden, een fraaie hangbrug en mooie, deels luchtige maar nooit echte moeilijke verticale passages wisselen af met getrapt terrein, alwaar men wat uitrusten kan. Dit geldt echter niet voor de laatst aangelegde route die in het midden omhoog loopt en waar diverse uitdagende D en E passages overwonnen moeten worden.


Vanaf Trento via de SS349 of vanuit Rovereto via de SS350 naar Carbonare. Van daaruit verder naar Lastebaste en naar Valdastico. De klettersteig bevindt zich in San Pietro Valdastico, de bergwand is vanaf de weg goed te zien. Parkeren kan op het pleintje voor de kerk. Vanaf hier de bordjes "Ferrata" omhoog volgen, afhankelijk van de gekozen klettersteigroute kies je een pad omhoog. Bekijk hiervoor de borden die je onderweg tegenkomt.

Opmerking:
Bij nat weer is deze route en vooral ook de weg omhoog en omlaag niet aangenaam. In de zomer ligt de wand in de voormiddag in de schaduw.

Terug naar de inhoud