Ga naar de inhoud

Les Gorges de la Durance

Gorges de la Durance, 1.148 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk  

Uitgangspunt
L'Argentière-la-Bessée (Les Vigneaux), 979 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 900 meter
eindhoogte 1.140 meter  

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 1 minuut
via ferrata ca. 2  uur
terug ca. 30 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
15 Kilometer ten zuiden van Briançon naar Argentière-La-Bessée rijden. Voertuig achterlaten op de parkeerplaats van de via, tussen Argentière-La-Bessée en Vigneaux.  Dan nog 1 minuut doorheen het groen.

Men kan zeggen dat deze via ferrata vertrekt van op de linker oever van de Durance en deze verder stroomopwaarts volgt. We volgen de waterloop stroomopwaarts slechts enkele meters boven het oppervlak. Een hangbrug van een tiental meters brengt ons naar de rechteroever; na een korte klim gaan we over een andere hangbrug van twaalf meter ongeveer terug naar de andere kant. We hebben de rivier dus twee keer overgestoken. Dan enkele tientallen meters stroomopwaarts verder klauteren. Opnieuw een hangbrug van 10 meter over een stortbekken ( vlakbij een geruststellend maar weinig esthetisch hekwerk). Hier bevinden we ons ongeveer 50 meter boven het water. Daarna volgt een korte wandeling van 5 minuten in de schaduw van enkele bomen en over een steenhelling. Terug naar de overkant over een hangbrug 3 meter boven het water (het moment voor een verfrissing). Want nu komt het serieuze werk: ongeveer 150 hoogtemeter in één keer met meer rotscontact en atletische passages.
Eenmaal op de top zijn er twee mogelijkheden: terug te voet langs een weg naar de parkeerplaats, ofwel langs de pijpleiding en over de laatste hangbrug van ongeveer 60 meter ... een luchtdoop op 100 meter boven de Durance…

Opmerking:
Voor deze via ferrata moet een toegangsprijs van EUR 6,00 betaald worden.

Terug naar de inhoud