Ga naar de inhoud

Via ferrata Burrone Giovanelli

Mezzocorona

Moeilijkheid
B, makkelijk  

Uitgangspunt
Mezzocorona, 219 meter

Steunpunten
Mezzocorona, 219 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 75 (Altopiano di Pine)

Hoogtemeter
stijgen ca. 700 meter
dalen ca. 700 meter
klettersteig ca. 300 meter

Tijdsduur
heen: Mezzocorona - Monte, ca. 2½ uur
terug: van Baita dei Manzi via pad 505 naar Mezzocorona, ca. 1½ uur, of van Monte naar Mezzocorona met kabelbaan of pad 504, ca. 1 uur
klettersteig: ca. 1 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Van Mezzocorona, 219 meter, via de weg richting het westen tot men de aanduidingen van pad 505 tegenkomt. Via de weg, die door een wijngaard gaat, loopt men via de parkeerplaats naar het begin van de klettersteig. Men kan kiezen voor het oude pad, dat zigzaggend leidt naar de kloof, of voor de nieuwe, in 1982 aangelegde pad. Deze leidt naar 2 lange, loodrechte trappen, waarna men weer op het oorspronkelijke pad uitkomt. Via een aantal trappen en gezekerde gedeelten, steeds langs of door het water, bereikt men de Baita dei Manzi, 876 meter. Van hieruit heeft men 2 mogelijkheden voor de terugweg.
a) de eerste mogelijkheid voor de terugweg is het mooie pad 505 naar de nederzetting Monte, 891 meter. Van daaruit kan men met de kabelbaan of te voet terug naar Mezzocorona.
b) de tweede mogelijkheid is om pad 505 richting het westen te nemen naar Mezzocorona.

Opmerking:
Let op, in de kloof is het vaak erg nat, hierdoor kunnen bepaalde stukken erg glad zijn! Zeer mooie plaatjes kunnen geschoten worden van de watervallen, vooral in de herfst.

Terug naar de inhoud