Ga naar de inhoud

Eggersteig

Hintere Goinger Halt, 2.192 meter

Moeilijkheid
A/B, makkelijk

Dalplaats
St. Johann, 659 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats Griesner Alm, 990 meter

Kaart
AV-Karte 8 Kaisergebirge, Kompas WK 09

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.000 meter
dalen ca. 1.000 meter
klettersteig ca. 520 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 1 uur
klettersteig ca. 1½ nuur
terug ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Vanuit St. Johann of Kössen naar Griesenau. Van hieruit de 6 km. lange tolweg naar de grote parkeerplaats bij Grieseneralm, 988 meter.

Vanaf de parkeerplaats volgt men het pad richting Stripsenjochhaus. Ongeveer 15 minuten hiervoor buigt het pad af naar links naar de Eggersteig. Na ca. 20 minuten en enige meters hoogteverlies bereikt men op ca. 1.450 meter her begin van de Rinne. In vele haarspeldbochten gaat het omhoog, gedeeltelijk over kunstmatige treden en steeds goed gezekerd. Onder de hoge wanden van Fleischbank en Pedigtstuhl bereikt men in ca. 1½ uur Ellmauer Tor, 1.995 meter. Van hieruit een klein stuk richting het zuiden tot aan de splitsing van de klim op Hintere Goinger Halt, zie wegwijzer. Vrij eenvoudig bereikt men dan ik een half uur de top, in een Rinne stuit men nogmaals op een korte staalkabel.

Terugweg is hetzelfde als de heenweg.

Opmerking:
Via de beroemde “steinerne Rinne“ naar èèn van de hoofdtoppen van het Kaisergebergte. De “Steinerne Rinne” bevindt zich aan de noordkant, sneeuw blijft daar dus lang liggen. Derhalve niet te vroeg in het seizoen begaan.

Terug naar de inhoud