Ga naar de inhoud

Gelbe Wand Klettersteig

Tegelberg, 1.707 meter

Moeilijkheid
A, makkelijk  

Dalplaats
Schwangau, 1.707 meter

Uitgangspunt
Parkeerplaats bij de Tegelbergbahn, 820 meter

Kaart
Kompass WK 04 Tannheimer Tal

Hoogtemeter
stijgen : ca. 810 meter
dalen : ca. 810 meter
klettersteig : ca. 350 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 1 uur
klettersteig : ca. 1½ uur
terug : ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Vanuit Reutte richting Füssen, nog voor de grensovergang bij Pinswang rechts afslaan richting de "Königsschlösser". na Hohenschwangau rechts naar de parkeerplaats bij de Tegelbergbahn. Alternatief vanuit Füssen richting de
"Königsschlösser" en verder naar de Tegelbergbahn.

Vanaf de parkeerplaats voorbij aan de oefenklettersteig van het bergsportzentrum richting de Tegelberg, eerst over een geasfalteerde steile bosweg naast de skipiste omhoog. In het bos gaat men rechts richting de Gelbe Wand Klettersteig en volgt men het pad tot aan aan de rivierbedding waar de klettersteiguitrusting kan worden aangetrokken. Volg dan de staalbabels tot aan de markante ladder, hier verder lopen. Over een touwbrug vervolgt de route zich, waarna wandelpassages worden afgewisseld met gezekerde passages. Onderweg staan er op dit leerpad diverse borden waarop je geïnformeerd wordt over de juiste manier van klettersteigen.
Uiteindelijk komt de route weer samen met het eindpunt van de Tegelbergsteig. Vervolgens in ca. 30 minuten naar het Tegelberghaus, 1.707 meter.

Afdaling kan via de Gelbe Wand Klettersteig of met de kabelbaan.

Opmerking:
De Tegelberg, vlakbij het kasteel Neuschwanstein, staat in het middelpunt van klettersteigliefhebbers. De Gelbe Wand Klettersteig is tot oefenpad uitgebouwd, terwijl op de Gelbwandschrofen de Tegelbergsteig is aangelegd. Tevens is er nog de Fingersteig (D) aangelegd, welke prima met de Tegelbergsteig gecombineerd kan worden. Vanuit het Tegelberghaus kan men ook nog naar de top van de Branderschrofen, 1.881 meter.

Terug naar de inhoud