Ga naar de inhoud

2-Länder-Sportklettersteig

Kanzelwand, 2.059 meter

Moeilijkheid
C/D, moeilijk  

Dalplaats
Riezlern, 1.086 meter

Uitgangspunt
bergstation Kanzelwandbahn, 1.949 meter

Kaart
Kompass WK 03 Kleinwalsertal, F&B WK 363

Hoogtemeter
stijgen : ca. 400 meter
dalen : ca. 400 meter
klettersteig : ca. 210 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 45 minuten
klettersteig : ca. 1 uur
terug : ca. 20 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Vanuit Oberstdorf met de auto of de Walserbus via de B19 en B201 door Kleinwalsertal naar Riezlern. Hier kan men parkeren op de parkeerplaats van de Kanzelwandbahn.

Vanaf het bergstation het pad richting de Kanzelwand enkele meters volgen tot aan het zadel. Van hieruit afdalen in de richting van Fellhorn. Op het bijna diepste punt naar rechts, verder afdalen en dan naar rechts de gemarkeerde weg onder de noordoostwand van de Kanzelwand volgen. Uiteindelijk bereikt men licht stijgend de gemarkeerde instap. De weg is vanaf het bergstation blauw-wit met opschrift "Zwei-Länder-Sportklettersteig" gemarkeerd.

Na een makkelijk eerste paar meters gaat het meteen steil omhoog. Al meteen in dit begin is het gebruik maken van wrijving of kleine treetjes vereist, gedeeltelijk vergemakkelijken ijzeren beugels de klim. Er volgt een korte makkelijke traverse tot aan de volgende loodrechte passage. Hierop volgt een krachtrovende geëxponeerde lange en gedeeltelijk overhangende traverse, tot men een korte eenvoudige passage bereikt. De route gaat gaat verder in een onvermoeibare traverse tot aan de volgende steile passage naar een klein terras. Na een korte traverse gaat het via een korte en slechts weinig geëxponeerde dubbele touwbrug naar een volgende traverse, waarna de grootste moeilijkheden achter de rug zijn. Nu gaat het makkelijker via niet al te steil terrein, met korte steilere passages, voorbij aan het wandboek en verder naar de uitstap van de klettersteig. Na enkele meters, nauwelijks stijgend, geraakt men op de top.

Vanaf de top de wegwijzers volgen terug naar het bergstation van de Kanzelwandbahn.

Opmerking:
De in 2007 aangelegde klettersteig is geliefd onder geoefende klettersteigers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging. Over een lengte van 500 meter in de loodrechte wand zijn zowel conditie als de juiste techniek van belang voor de steile, veeleisende passages, traversen met adembenemende diepteblikken en een touwbrug.

Terug naar de inhoud