Ga naar de inhoud

Maiklsteig

Schatterberg, 1.274 meter

Moeilijkheid
A/B, makkelijk

Dalplaats
St. Johann in Tirol, 659 meter

Uitgangspunt
Hinterkaiser, 750 meter

Kaart
Kompass WK9 Kaisergebirge, F&B WK301

Hoogteverschil
stijgen ca. 550 meter
dalen ca. 550 meter
klettersteig ca. 100 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 30 minuten
klettersteig ca. 1 uur
terug ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Vanuit St. Johann in Tirol, 659 meter, richting Hinterkaiser en parkeren ca. 200 meter voor Gasthof Rummler.
Met openbaar vervoer: met de trein naar St. Johann in Tirol. Van daaruit te voet (ca. 30 minuten) of per taxi naar Hinterkaiser.

Vanaf de parkeerplaats de borden (Maiklsteig / Einsiedelei) en markeringen volgen, in het begin redelijk vlak door het bos, daarna steiler en in zigzag over grashellingen tot aan een overhangende rots. Kort daarna volgt de instap.

Na een omhooglopende traverse over beugels volgt een korte steilere passage. Eenvoudig gaat het naar een korte vlakke graat. Nu volgen een korte, relatief vlakke ladder en verderop een serie van 3 wat steilere ladders. Deze komen uit bij een insnijding in de bergkam en daarmee bij de uitstap van de klettersteig.

Naar rechts gaat het steeds in op en af over de Schatterberg naar de Gmailkapelle en verder naar "Einsiedelei". Nu langs de wandvoet terug naar het uitgangspunt.

Opmerking:
Korte, in het bovenste deel voor deze moeilijkheidsgraad relatief steile klettersteig door de brede rotswand van de Niederkaiser. Tijdens de route heb je mooi zicht op de naastgelegen Wilden Kaiser en is daarmee een ideale beginroute voor verdere tochten in het Kaisergebergte. Op sommige plekken is de aanlooproute aardig dichtgegroeid.

Terug naar de inhoud