Ga naar de inhoud

Weg ohne Grenzen / Senza Confine

Frischenkofel / Cellon, 2.283 meter

Moeilijkheid
D, zeer moeilijk

Dalplaats
Kötschach-Mauten, 707 meter

Uitgangspunt

Plöckenpass, 1.357 meter

Kaart
Tabacco 09 Karnische Alpen

Hoogteverschil
stijgen ca. 800 meter
dalen ca. 800 meter
klettersteig ca. 260 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 1½ uur
klettersteig ca. 2 uur
terug ca. 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Omhoog via het gemarkeerde pad aan de Oostenrijkse kant langs het voormalige tolhuis richting Cellon, in noordwestelijke richting door tunnels. De toegang tot de tunnels gaat via vele kronkelpaadjes door het bos steil omhoog. In de tunnel beginnen de eerste staalkabels. Na de tunnels via het pad verder tot aan een wegsplitsing, waar naar links (richting zuidwesten) het pad leidt naar het eigenlijke begin van de klettersteig "Senza Confini". Via deze niet te missen route gaat men in een zowel landschappelijk als klimtechnisch mooie, geëxponeerde klim naar de top.

Afdaling is aan 2 kanten mogelijk. Of via de kloof (Steinbergerweg, een niet al te moeilijke klettersteig), welke men bij het verlaten van de klettersteig "Senza Confini” aan de oostzijde naar beneden ziet gaan. Men kan ook via een gemakkelijk en minder steenslaggevaarlijk pad aan de Italiaanse kant afdalen, via Grüne Schneid.

Opmerking:
Hoofdlamp is erg handig in de tunnel. Alleen te begaan tijdens goede weersomstandigheden. Men kan de tunnel op de heenweg ook ontwijken aan de rechterkant (pad is gemarkeerd).

Terug naar de inhoud