Ga naar de inhoud

Obergurgler Klettersteig

Am Beil, 2.056 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Dalplaats
Obergurgl, 1.907 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats bij Festkogelbahn

Kaart
AV-Karte 30/1, Ötztaler Alpen, Gurgl

Hoogteverschil
stijgen ca. 120 meter
dalen ca. 120 meter
klettersteig ca. 120 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 20inuten
klettersteig ca. 45 minuten
terug 30 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Via de Inntalautobaan naar afslag Ötztal en verder door het Hinterste Ötztal tot aan Obergurgl. In deze plaats zijn er beperkte parkeermogelijkheden, het beste kan men aan het begin bij de Festkogelbahn parkeren. Van daaruit in ca. 5 minuten naar het centrum.

Men volgt de borden (Obergurgler Klettersteig) naar de Zirbenwaldhütte en gaat verder naar de reeds zichtbare Nepalese brug. Men kan ook na de Alpinen Forschungsstelle via het bospad naar de Zirbenwaldhütte gaan.

Vanaf het beginpunt afdalen naar de lange Nepalese brug (A/B). Daarna kort lopen naar een rotsban (B en B/C). Dan over rotsplaten (B/C) naar een rotswand (B/C) en vervolgens 2 touwbruggen (A/B). Na de tweede, erg luchtige touwbrug (B) gaat het omhoog naar de sleutelpassage (C/D). Na 3 tot 4 steile meters is men hier doorheen. Er volgt nog een rotsplaat (B/C) en een traverse naar de slotwand (B), aan het einde getrapt (A) naar de weide bij de uitstap.

Vanaf de uitstap kan men naar links terug naar de Zirbenwaldhütte, daar heb je nog een keer een mooi zicht op de hele klettersteig. Men kan bij de uitstap oop direct naar rechts afdalen naar Obergurgl.

Opmerking:
De Obergurgler Klettersteig is een fantastische route direct bij Obergurgl. De route begint ditect met een geweldige Nepalese brug over de kolkende Gurgler Ache. Na deze eerste beproeving gaat het steeds op en af met korte steile passages. De korte sleutelpassage in het bovenste deel is snel te overwinnen en men zit daarna al gauw op de mooie bergweide bij de uitstap.

Terug naar de inhoud