Ga naar de inhoud

Les Tunnels et le Grand Frisson

Grand Frisson, 960 meter


Moeilijkheid
B/C, beetje moeilijk

Uitgangspunt
Corps

Hoogtemeter
beginhoogte 800 meter
eindhoogte 960 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata 0 minuten
Les Tunnels ca. 1 uur
Le Grand Frisson ca. 1½ uur
terug 0 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Vanuit Grenoble, de “route Napoléon” nemen, richting Gap. Na La Mure, bij het binnenrijden van Corps, naar rechts richting "Super Dévoluy", "Barrage du Sautet" en 5 km verder stoppen voor de dam alwaar zich een parkeerplaats bevindt.

1e deel : Les Tunnels
PD, voor onversaagde beginners, inleiding in het luchtige werk. Het kan indrukwekkend zijn door het lawaai van het neerstortende water van de stuwdam. Voor diegenen die al dan niet van afdalen houden tijdens een via begint deze na de passage in 2 tunnels, met een mooie duik in de engte van de afdamming, bijna tot aan het water. Dan een zijdelingse oversteek en een klim zonder moeilijkheden tot aan de loopbrug en het einde van het eerste deel. Hier is een mogelijkheid om  in te korten en terug op de parking te geraken langs dezelfde weg.

2e deel: Le Grand Frisson
AD. Mooie inleiding tot het luchtige want het hoogteverschil is belangrijk op de wanden van de engte, maar zonder moeilijkheid. Het is mogelijk om het tweede deel zonder het eerste te doen door de eerste, stevige loopbrug over te steken. Het vervolg bestaat uit zijdelingse oversteken, een beetje stijgen en dalen tot aan de tweede loopbrug.  Vervolgens een klim onder de brug van de afdamming met kijklustigen als toegift.

Deze vias staan als AD en TD in de folder! Lichtjes overdreven en verwarrend in vergelijking met de gegevens op het bord bij de via.

Nuttig om te weten: deze via is gesloten van 15 oktober tot 15 mei.

Terug naar de inhoud