Ga naar de inhoud

Rote Säule-Klettersteig

Rote Säule, 2.820 meter

Moeilijkheid
C, moeilijk
variant D/E, zeer moeilijk

Dalplaats
Prägraten, 1.309 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats Wallhorner Mährer, ca. 1.700 meter

Kaart
AV-Karte 36 Venedigergruppe, Kompass WK 38

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.150 meter
dalen ca. 1.150 meter
klettersteig ca. 170 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 3 uur
klettersteig ca. 1 uur
terug ca. 2½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Vanuit Bichl (ca. 1.400 meter) gaat het over steile bos- en bergpaden, gedeeltelijk met steile haarspeldbochten, naar de Sajahütte (2.600 meter). Van hieruit bereikt men in ca. 15 minuten het begin van de klettersteig. Via staalkabels en enkele beugels bereikt men de eerste trap. Kort daarna volgt het mooiste gedeelte van de klettersteig, een ca. 30 meter hoge, gladde rotspartij die via een trap beklommen wordt. Hierna volgt men de staalkabels richting de top.

Aan de andere kant van de top van Rote Säule daalt men via het gezekerde pad af, terug naar de Sajahütte. Van daaruit hetzelfde als de heenweg.

Opmerking:
Voor deze tocht is een goede conditie, alpine-ervaring een een komplete klettersteiguitrusing noodzakelijk.
Landschappelijk zeer mooie klim van Bichl (ca. 1.400 meter) naar de Sajahütte (2.600 meter), ca. 3 uur. Vanaf de hut kan men al de zeer lange rij trappen zien die leiden naar de top van Roten Saülen, en de moeilijkste passages van de klettersteig vergemakkelijken. Bij voldoende conditie en tijd wordt de uitstap aanbevolen naar de Kreuzspitze (3.164 meter). Een overnachting in de Sajahütte wordt hierbij zeker aanbevolen.

Terug naar de inhoud