Ga naar de inhoud

Klettersteigcursus Vertical AdventuresKLETTERSTEIGEN, OOK WEL BEKEND ALS VIA FERRATA, IS EEN AVONTUURLIJKE ACTIVITEIT DIE JE DE MOGELIJKHEID BIEDT OM DE BERGEN OP EEN UNIEKE MANIER TE ERVAREN.
Klettersteigen vereist het gebruik van klimuitrusting zoals een klettersteigset, helm, touw en meer, waardoor het een spannende en uitdagende activiteit is. Het test je fysieke en mentale vaardigheden, verbetert je uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie en kan je helpen om je angsten te overwinnen en je zelfvertrouwen te vergroten. Bovendien biedt klettersteigen prachtige uitzichten en een gevoel van voldoening naarmate je de top bereikt. Het is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een uitdagend avontuur en een unieke manier om de natuur te verkennen.
De cursussen worden gegeven in kleine groepen zodat er voor iedere deelnemer voldoende aandacht is en genoeg mogelijkheden om de technieken goed aan te leren.

DIT LEER JE
Heb je al een aantal mooie bergwandelingen gedaan in de Alpen en/of Pyreneeën en wil je wat meer uitdaging? Dan kan je de klettersteig routes eens proberen. De routes worden hierdoor wat uitdagender en de risico's groter. Hiervoor is het verstandig om goed voorbereidt op pad te gaan. Wat ga je doen bij slecht weer? Welk (klim)materiaal neem je mee? Hoe help je je maatje als die gevallen is? Al dit soort onderwerpen en meer, leer je tijdens deze cursus.

• Tocht voorbereiding
• Nood escape uit de klettersteig
• Bieden van hulp aan je klettersteig partner
• Reddingstechnieken
• Abseilen
• Materiaalkennis
• Zekeren

Na het behalen van de cursus kan je zelfstandig (met je klettersteig partner) routes klimmen.

KLETTERSTEIGEN TIME LINE
De cursus wordt meestal in het mooie Belgische Ardennen gegeven. Vaak gaan we met de cursus naar de omgeving van Dinant en Namen. Hier zijn tal van leuke klimgebieden om de cursus te volgen maar ook om na je cursus heen te gaan om zelfstandig te klimmen. Elke cursus is natuurlijk weer anders maar in grote lijnen ook weer hetzelfde. Doorgaans wordt de cursus in het weekend gegeven.

DAG 1
Kennismaking en voorbereiding
In de avond ontmoet je op de camping de instructeur en je eventuele mede cursisten. We maken alvast een voorbereiding voor morgen. Wat doet het weer? Welke kleding nemen wij mee? Waar gaan we heen? Hoe laat vertrekken we? Etc..


DAG 2
Eerste routes en technieken
We beginnen de dag met een klettersteig! We gaan de hele route doen om bovenaan te eindigen waar we beginnen met de nieuwe technieken. Het eerste wat jullie gaan leren is het abseilen. Hoe bouw je dit op en af? Wanneer gaan we abseilen? Daarna gaan we ook beginnen met een paar reddingstechnieken zodat je je maatje kan redden/helpen. Aan het einde van de dag gaan we terug naar de camping en is het etenstijd. Dit kunnen we samen doen of apart. Net wat de groep wilt!

DAG 3
Nieuw gebied en nieuwe technieken
Vandaag gaan we naar een andere klettersteig route. Deze is wat moeilijker dan die van gisteren. We starten met het herhalen van het abseilen. Daarna beginnen we met zekertechnieken en takels opbouwen. Uiteraard moeten de geleerde technieken toegepast worden in de uitdagende klettersteig route! Na het doen van deze klettersteig is het tijd om op te ruimen en de cursus af te ronden.


INCLUSIEF
Naast de uitgebreide en gedegen instructies zijn volgende punten ook inbegrepen:
• Rotstoelating
• Gebruik klimmateriaal

EXCLUSIEF
Onderstaande punten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Bij de aanmelding krijg je informatie doorgestuurd over overnachtingsmogelijkheden. Doorgaans wordt er op een camping overnacht.
• Reis- en verblijf
• Eten en drinken

Voor prijzen en beschikbare data kijk je op www.verticaladventures.nl
Terug naar de inhoud