Ga naar de inhoud

Karwendel-Klettersteig

Westliche Karwendelspitze, 2.385 meter

Moeilijkheid
C, moeilijk

Dalplaats
Mittenwald, 912 meter

Uitgangspunt
bergstation Karwendelbahn, 2.243 meter

Kaart
AV-Karte 5/3 Karwendel West, F&B WK 323

Hoogtemeter
stijgen : ca. 140 meter
dalen : ca. 140 meter
klettersteig : ca. 75 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 10 minuten
klettersteig : ca. 30 uur
terug : tot ca. 15 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Vanaf de A12 Inntalautobahn via de afslag Zirl / Seefeld naar de B177, dan via Seefeld, Scharnitz de grens over naar Mittenwald. Hier naar de Karwendelbahn. Men kan hier ook komen via de B10 resp. de B2 via de Walchensee.

Vanaf het bergstation van de Karwendelbahn in ca. 15 minuten via de gemarkeerde Panoramasteig naar het kleine zadel ten zuiden van de Westliche Karwendelspitze. Daar staat de wegwijzer "Karwendel Klettersteig".
Via een korte steile passage bereikt men een puinhelling die naar de zuidgraat van de Westliche Karwendelspitze leidt. Hier traverseert men vervolgens krachtrovend, omdat er in de gladde rots nauwelijks treden aanwezig zijn. Vaak moet men van de wrijving gebruik maken, het omhangen van de karabiners is dan zeer inspannend. Er volgt een korte makkelijkere passage over een rotspartij, dan gaat het naar de temperamentvolle sleutelpassage: een loodrechte schoorsteen. Ca. 15 minuten omhoog, dan bereikt men de zuidgraat. Deze volgt men tot aan een steil stukje afdalen. Hierna weer gemakkelijk over een rotspartijtje en weer steil omlaag naar de uitstap van de klettersteig. Via een makkelijke maar gezekerde passage gaat het naar het topkruis op de Westliche Karwendelspitze, 2.385 meter.

Via het eveneens gezekerde pad daalt men af langs de wandvoet van de westwand.
Zeer mooi is de afdaling via de Mittenwalder Hütte (1.513 meter) naar het dalstation van de Karwendelbahn. Een steile afdaling die gezekerd is met staalkabels en waarbij tredzekerheid vereist is en je vrij van hoogtevrees moet zijn. Tijdsduur ca. 2 uur.

Opmerking:
Korte maar inspannende klettersteig.

Terug naar de inhoud