Ga naar de inhoud

Leite Klettersteig

Wanning, 2.493 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Dalplaats
Nassereith, 838 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats bij Klettergarten Nassereith

Hoogteverschil
stijgen ca. 260 meter
dalen ca. 260 meter
klettersteig ca. 200 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 15 minuten
klettersteig ca. 2 uur
terug ca. 45 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Aansprekende klettersteig in het rechtse deel van het Klettereldorado in Nassereith. De route verloopt over deels zeer gladde rotsplaten en traverseert uiteindelijk naar rechts richting de uitstap. Bij sommige passages is er armkracht nodig om naar boven te komen. Ook worden de bijna 500 klimmeters redelijk merkbaar. Vanwege de zuidelijke ligging, de korte aanloop en de nabijheid van de Fernpass zal de route druk bezocht worden.

Via de Fernpass naar Nassereith. Hier de borden volgen naar de parkeerplaats van de Klettergarten (N47.31546 E10.84362) op een weide onderaan de rotsen.

Vanaf de parkeerplaats volgt men de borden Klettergarten Leiten/Tiefental. Aan het einde van de sleeplift gaat en pad direct naar de instap van de klettersteig (gemarkeerd).

Vanaf de instap over getrapte rotsen (B) naar een richel, daar naar rechts over rotsplaten (B/C en C) omhoog totdat je bij de eerste moeilijke passage, een gladde rotsplaat (C/D) komt. Daarna eenvoudiger (B) naar een terras, daar bevindt zich rechts een nooduitstap. Kort vlak, dan via een rotsplaat (C) naar rechts en over een rotsband (A/B) naar de volgende rotsplaat (C) Een volgende rotsband (B) leidt naar een de volgende sleutelpassage, de zogenaamde Gelbe Platte (C/D). Hierna iets eenvoudiger (C) naar een terras (A). Via rotsplaten (C/D en B/C) bereikt men een kleine inspannende rotspijler (C/D), welke naar een rotsband leidt. Links bevindt zich Marendplatz met het wandboek, rechts gaat het in een lange traverse (max. B) naar een touwbrug (B). Hierover, dan nog eenmaal iets omhoog (B/C) en men heeft de route bijna volbracht. Een volgende lange traverse (soms B, meest A) gaat naar een puinhelling waar de klettersteig eindigt.

Vanaf de uitstap via het zig-zagpad afdalen over de puinhelling tot men weer bij de aanlooproute uitkomt. Via deze terug naar de parkeerplaats.

Opmerking:
Nog voor de wand de helm opzetten en deze ook tijdens de afdaling in de buurt bij de rotswand op houden. Boven de klettersteig zijn veel gemzen, die stenen naar beneden laten komen.

Terug naar de inhoud