Ga naar de inhoud

Naturfreundesteig

Traunstein, 1.691 meter

Moeilijkheid
B, makkelijk

Dalplaats
Gmunden, 440 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats Moaristidl, 431 meter

Kaart
F&B WK 081

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.250 meter
dalen ca. 1.250 meter
klettersteig ca. 1.050 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 30 minuten
klettersteig ca. 3 uur
terug ca. 2½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Enkele minuten ten zuiden van de parkeerplaats buigt van de weg de gemarkeerde klim richting de klettersteig naar links af. Na een korte, steile klim door het bos bereikt men het begin van de klettersteig.  Vanaf hier volgt men de gemarkeerde en grotendeels gezekerde klettersteig via de westkant van Traunstein. Kort voor men het Traunsteinhaus en daarmee het einde van de klettersteig bereikt, gaat de klim door een markant rotsvenster. Voorbij aan het Traunsteinhaus gaat het pad zonder grote hoogteverschillen naar Gmundner Hütte. Van hieruit wordt binnen enkele minuten de top van Traunstein ten oosten van de hut bereikt.

Ongeveer halverwege de beide hutten buigt de Lainaussteig richting het zuiden af naar Lainaubach. In het dal aangekomen gaat een gemakkelijke weg dalinwaarts naar de Traunsee, langs de oevers van het meer loopt men (door enkele tunnels) terug naar het uitgangspunt.


Opmerking:
Een aanbeveling is het om een nacht door te brengen in één van beide hutten, om aldaar van de zonsop- en ondergang en het schitterende uitzicht te genieten.

Terug naar de inhoud