Ga naar de inhoud

Elferkofel-Klettersteig

Elferspitze, 2.505 meter

Moeilijkheid
C en 1, moeilijk

Dalplaats
Neustift, 993 meter

Uitgangspunt
bergstation van de Panoramabahn, 1.800 meter

Kaart
AV-Karte 31/5 Innsbruck und Umgebung

Hoogteverschil
stijgen ca. 950 meter
dalen ca. 950 meter
klettersteig ca. 280 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig 1½ - 2 uur
klettersteig ca. 1½ uur
terug ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Men neemt de Elfer-kabelbaan vanuit Neustift, 993 meter, naar het bergstation op de Elferkamm, 1.794 meter. Vanuit het bergstation gaat men via de Gamssteig naar het begin van de klettersteig. Deze verloopt via de noordwand naar de Breiter Elfer (Westlicher Elferturm), 2.480 meter. De route is goed gezekerd met beugels en staalkabels, en teven goed gemarkeerd (geel). De route is zeer geëxponeerd, met enkele loodrechte passages. In een nauwe kloof kan een grote rugzak voor problemen zorgen. Vanaf de top van de Elferturm is er een makkelijke terugweg naar de Elferhütte mogelijk. Het is echter aan te bevelen om aansluitend de “Elferspitzroute” te nemen over de Elferspitze, 2.505 meter, en vervolgens naar Zwölfernieder, 2.335 meter. Van hieruit kan men nog de Zwölferspitze, 2.562 meter, meepikken.

De terugweg loopt over de Panoramaweg naar de Elferhütte. Aan te bevelen is echter om via de Auten-Alm, 1.658 meter, direct af te dalen naar Neustift.


Opmerking:
Deze druk bezochte klettersteig is aansprekend, zeer luchtig en goed gezekerd. De Elferspitze, 2.505 meter, herinnert met zijn rotsformaties en zijn toppen aan de Dolomieten, en biedt daarmee veel klimmogelijkheden.

Terug naar de inhoud