Ga naar de inhoud

Weisse Gams-Klettersteig

Hochkranz, 1.953 meter

Moeilijkheid
D, zeer moeilijk

Dalplaats
Weissbach bij Lofer, 665 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats nabij Gasthof Auvogl, 665 meter

Kaart
F&B WK 104, Kompass WK 14

Hoogteverschil
stijgen ca. 160 meter
dalen ca. 160 meter
klettersteig ca. 130 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 10 minuten
klettersteig ca. 30 minuten
terug ca. 20 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Via het "Kleine Deutsche Eck" naar Lofer en van daar via de B311 richting Saalfelden tot aan Weissbach. In het dorp nabij Gasthof Auvogl parkeren. Vanuit het zuiden via Zell am See en Saalfelden naar Weissbach bij Lofer.

Vanaf de parkeerplaats kort richting het zuiden tot aan de asfaltweg in het Hintertal. Deze een paar meter volgen tot men aan het einde de rechts van de weg liggende weide bij een wandelpad (tunnel onder de weg) richting Gasthof Frohnwies komt. Na enkele minuten bereikt men de vanaf het wandelpad goed zichtbare instap bij een bord.

In het onderste deel van de klettersteig bevindt zich een licht overhangende rotsplaat (D), in het bovenste deel zijn er nog een paar moeilijke steile passages (tot C/D).

Aan het einde van de klettersteig volgt men het gemarkeerde pad tot aan een asfaltweg (daar is ook een klimtuin voor kinderen). Hier links naar beneden, bij een kruising weer naar links en terug naar het uitgangspunt.

Opmerking:
Korte klettersteig die men in het voorbij gaan kan doen. Als aansluitende bergtocht kan men ook nog, bij voldoende conditie,  naar de top van de Hochkranz. De normaalweg hier naartoe is gezekerd (maximaal B).

Terug naar de inhoud