Ga naar de inhoud

La Vire des Lavandières

St-Hilaire, 930 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Uitgangspunt
Crolles, 612 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 660 meter
eindhoogte 930 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata 1 - 1½ uur
via ferrata 1½ - 2 uur
terug ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Vanuit Grenoble 16 km (15 min langs de autostrade), afrit te Crolles vóór het tolstation. Dan zijn er verschillende mogelijkheden:
1- de krachtige: de richting van de kabelbaan van Crolles-Montfort en via ferrata (wegwijzers).  Het begin van de toegangsweg " du Pal de Fer " is aan de linkerkant van de kabelbaan, 400 m hoogteverschil langs een steil pad, 1.15H, niet te snel stappen want sommigen komen afgemat aan bij het begin van de via.
2- de slimme: met de wagen naar St Hilaire du Touvet waar de via aankomt, 300m afdalen langs een weg evenwijdig met de kabelbaan en de via, tot aan het begin van de via.
3- de ontspannen: de kabelbaan nemen met een tussenstop na 500 m, dan te voet naar het vertrekpunt, 160 m hoogteverschil in 20 min.  Inlichtingen over de openingsuren van de kabelbaan: 0033-476083399.

Het gemeenschappelijke stuk is een directe klim die toelaat om snel hoogte te winnen zonder noemenswaardige moeilijkheden buiten enkele licht overhangende stukken.

Men komt aan een grasplatform waar men moet kiezen:
Rechts:  La Vire des Lavandières”, in de richting van de waterval, één lange oversteek, enkele lichte overhangen dan  "Le Chemin de Ronde" en een finale bovenaan de grote waterval op een verticale plaat:  “l’Echelle des Maquisards". Vochtige en modderige, maar verfrissende passages onder de waterval.
Links: Le Grand Dièdre

Terug naar de inhoud