Ga naar de inhoud

Via ferrata du Cochet

St-Martin de Belleville, 2.023 meter


Moeilijkheid
C, moeilijk

Uitgangspunt
St-Martin de Belleville

Hoogtemeter
beginhoogte 1.700 meter
eindhoogte 2.020 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 30 minuten
via ferrata ca. 30 minuten (+ 10 minuten naar de top)
terug ca. 20 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Volg op de D117 in het dorp St Martin de Belleville richting “Le Chatellard”, en parkeer in het gehucht op de kleine parkeerplaats van een tiental links voor de splitsing “Encombres” en “col de la Fenêtre" of volg “col de la Fenêtre" over een karrenspoor (veel rugzaktoeristen) tot aan een parkeerterrein vlak bij een gerenoveerde herberg. Na deze herberg vind je het eerste bord van de klimroute. De klimroute is niet over het pad wat je voor je ziet maar in oostelijke richting er tegenover!

Deze klettersteig is niet nieuw. De route is samengesteld door lokale gidsen. Er zijn geen gegevens beschikbaar in de toeristenbureaus, opdat de gidsen het gebruik van deze route voor zichzelf kunnen houden. De klimroute is blijkbaar uit eigen belang slechts spaarzaam gemarkeerd. Er staat geen bord met beschrijving bij de start.
Het hoogteverschil van de klettersteig is ongeveer 120 meter en loopt tot aan het kruis op 2020 meter. Grote aantallen kabelsteunen zijn losgeraakt op diverse breukvlakken. De bevestigingsogen dragen sporen van ambachtelijke fabricage: de scherpe bramen kunnen het zekeringstouw beschadigen. Een mooie rots door zijn structuur en zijn kleur maar erg agressief en brokkelig met messcherpe randen. Het is zo ongeveer onmogelijk om op een dergelijk spoor even uit te blazen. Alleen de laatste 20 meter zijn bijna loodrecht en bestaat uit een plezierige en stevige rots. Voorzichtig, er zijn weinig standplaatsen.

Terug naar de inhoud