Ga naar de inhoud
Routes per land > Oostenrijk > Salzkammergut

Drachenwand-Klettersteig

Drachenstein, 1.060 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Dalplaats
St. Lorenz bei Mondsee, 486 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats bij Gasthof Drachenwand, 490 meter

Kaart
Kompass WK 17, Salzburger Seengebiet

Hoogteverschil
stijgen ca. 700 meter
dalen ca. 700 meter
klettersteig ca. 400 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 30 minuten
klettersteig ca. 2 uur
terug ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

        


Routebeschrijving
Via de Westautobahn tot afslag Mondsee, door het plaatsje aan de westoever van het meer tot aan St. Lorenz / Bachlehen. Dan naar Gasthof Drachenwand, hier bevindt zich de klettersteigparkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats voorbij het Gasthof via het wandelpad door het bos richting Drachenwand, tot men na de Theklakapelle het AV-pad rechts verlaat en in de buurt van het beekje via een pad omhoog gaat naar de instap.

De klettersteig begint eenvoudig met een paar ladders in het onderste deel van de route. De moeilijkste passages (C) bevinden zich in het bovenste deel van de klettersteig, de meeste passages zijn echter redelijk eenvoudig (B). Dankzij een nieuwe touwbrug kan met de moeilijkste C/D passage via een rechter variant omzeilen.

De terugwegVia het AV-pad (12.a - even kort omhoog) terug naar de Theklakapelle. Aan het einde steil (let op!), dan gezekerd naar Klausgraben en bij de kapel verder naar terug naar de parkeerplaats.

Opmerking:
Deze lange klettersteig is niet bijzonder moeilijk, maar moert vanwege de 560 klimmeters niet worden onderschat. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over het merengebied tot aan de meestal met sneeuw bedekte toppen van het Dachsteinmassief.

Terug naar de inhoud