Ga naar de inhoud

Le Rocher Saint-Pierre

Rocher de Saint-Pierre, 1.582 meter


Moeilijkheid
D/E, zeer moeilijk

Uitgangspunt
Valloire, 1.401meter

Hoogtemeter
beginhoogte 1.450 meter
eindhoogte 1.582 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 5 minuten
via ferrata ca. 2½ uur
terug ca. 30 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Verlaat Valloire richting Le Galibier, stop bij de Borgée parkeerplaats en neem het pad links van de grot. De eerste voorzieningen vind u na ongeveer 200 m.

De eerste 150 m zijn er alleen makkelijke paden. De westelijke zijde ontroert u diep met de vire du doute (bergwand van de twijfel) en de oversteek "vol gas". De helling en hoge doorgang vergt een zeer fysieke inspanning, vooral voor de armen. U komt bij een bosovergang richting een kleine bergkam, waar een platvorm u tegelijkertijd een welkome pauze en een mooi uitzicht over Valloire geeft.
Een 10 meter lange gemakkelijke bergwand brengt u naar de verticale muur. U kunt deze bereiken via de ladder van Tychodrome, ondanks de extreem moeilijke, overhellende overgang. Een laatste abrupte, maar goed uitgeruste oversteek ("Het Balkon") brengt u bij het kruis, de top van de bergwand.
De Via gaat rechts verder, zoals op het bordje aangegeven. Laat u van een aflopende bergwand zakken tot op de overgang naar het bruggetje. Vervolgens daalt u verticaal over 20 m (let op dat u niet naar links gaat) en tenslotte klimt u rechts over de overgang van de Krater, de engte die het eerste deel van de route afsluit. Het pad verbindt de Kapel Saint-Pierre en Valloire.

Opmerking:
Het is mogelijk de moeilijkheden van de bergwand te vermijden door de bosweg links of de "sortie de secours" (nooduitgang) rechts te gebruiken. Vanaf de balk steekt u het zeer speelse gebied, bestaande uit drie loopbruggen en een ladder, over. U komt uit bij de Chapelle (kapel) Saint-Pierre, u kunt terug via de sportieve route.

Terug naar de inhoud