Le Rocher Saint-Pierre - viaferrata.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Le Rocher Saint-Pierre

Le Rocher Saint-Pierre

Rocher de Saint-Pierre, 1.582 meter


Moeilijkheid
D/E, zeer moeilijk

Uitgangspunt
Valloire, 1.401meter

 

Hoogtemeter
beginhoogte 1.450 meter
eindhoogte 1.582 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 5 minuten
via ferrata ca. 2½ uur
terug ca. 30 minuten


Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):


Via ferrata francaises


Via ferrata of the French Alps


Klettersteigführer Westalpen


Toutes les via ferrata de France


Routebeschrijving
Verlaat Valloire richting Le Galibier, stop bij de Borgée parkeerplaats en neem het pad links van de grot. De eerste voorzieningen vind u na ongeveer 200 m.

De eerste 150 m zijn er alleen makkelijke paden. De westelijke zijde ontroert u diep met de vire du doute (bergwand van de twijfel) en de oversteek "vol gas". De helling en hoge doorgang vergt een zeer fysieke inspanning, vooral voor de armen. U komt bij een bosovergang richting een kleine bergkam, waar een platvorm u tegelijkertijd een welkome pauze en een mooi uitzicht over Valloire geeft.
Een 10 meter lange gemakkelijke bergwand brengt u naar de verticale muur. U kunt deze bereiken via de ladder van Tychodrome, ondanks de extreem moeilijke, overhellende overgang. Een laatste abrupte, maar goed uitgeruste oversteek ("Het Balkon") brengt u bij het kruis, de top van de bergwand.
De Via gaat rechts verder, zoals op het bordje aangegeven. Laat u van een aflopende bergwand zakken tot op de overgang naar het bruggetje. Vervolgens daalt u verticaal over 20 m (let op dat u niet naar links gaat) en tenslotte klimt u rechts over de overgang van de Krater, de engte die het eerste deel van de route afsluit. Het pad verbindt de Kapel Saint-Pierre en Valloire.

Opmerking:
Het is mogelijk de moeilijkheden van de bergwand te vermijden door de bosweg links of de "sortie de secours" (nooduitgang) rechts te gebruiken. Vanaf de balk steekt u het zeer speelse gebied, bestaande uit drie loopbruggen en een ladder, over. U komt uit bij de Chapelle (kapel) Saint-Pierre, u kunt terug via de sportieve route.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu