Ga naar de inhoud

Daniel-Rogger-Steig

Oberbachernjoch - Sandbüheljoch

Moeilijkheid
A, makkelijk  

Uitgangspunt
Büllelejochhütte, 2.528 meter

Steunpunten
Büllelejochhütte, 2.528 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 047 (Naturpark Drei Zinnen)

Hoogtemeter
klettersteig ca. 50 meter  

Tijdsduur
klettersteig ca. 40 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Dit betreft een oude oorlogsroute van de Alpini uit 1915-1918. Tijdens de route stuit men regelmatig op zaken uit WO I.
Vanuit de Büllelejochhütte loopt men via pad 101 in ca. 10 minuten naar Obernbacherjoch, daar treft men het houten bord dat het begin van de route aangeeft. Via rotstreden gaat het ca. 25 meter omhoog naar de kam. Hier begint op de loodrechte westflank een gezekerde rotsband. Vervolgens over rotstreden verder omhoog en over een volgende rotsband richting het einde van de klettersteig.
Indien men deze route neemt als verbindingsweg naar de Alpinisteig, dan gaat het via pad 107 naar de Zwölferscharte, hier naar links steil afdalen over de puinhellingen van de Zwölferkofel en vervolgens het pad 101 volgen naar de Alpinisteig.

Opmerking:
Alternatieve route om vanuit de Büllelejochhütte naar de Alpinisteig te gaan. Op deze manier hoeft men niet via Rifugio Zsigmondy Comici en maakt men minder hoogtemeters. Ook een leuke oefenklettersteig om met kleinere kinderen te doen.
Officieel heeft deze klettersteig geen naam. Wij hebben de route vernoemd naar Daniel Rogger, Bergführer uit Sexten die medeverantwoordelijk is voor de aanleg van deze klettersteig. Zijn ouders zijn de uitbaters van de nabij gelegen Büllelejochhütte.

Terug naar de inhoud