Ga naar de inhoud

Le Télégraphe

Fort du Télégraphe, 1.612 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk

Uitgangspunt
St-Michel-de-Maurienne, 707 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 700 meter
eindhoogte 1.580 meter

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 45 minuten
via ferrata ca. 2 uur
terug ca. 1 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Neem vanaf St-Michel de D 902 richting Valloire. In St-Martin d'Arc slaat u rechtsaf richting Culées, een rijweg richting het voetbalveld en de parkeerplaats.

Als u het als "via ferrata" aangegeven pad volgt, vindt u de eerste uitrustingen na 45 min. Na schuine bergwanden komt een kleine grasrijke tweevlakshoek uit op de hoge platvormen van de pas van Pylônes. Op het plezier van de aanblik volgt de duizeling van een weelderige pijler van 80 m met een overhang (de beoordeling is hier I), daarna een oversteek "vol gas" waardoor u weer bij de weg komt, richting het fort van Le Télégraphe. Volg de weg langs de lariksen recht tegenover het fort, sla links af over een spoorwegovergang en vindt het tweede deel van de uitrustingen. De stijgende oversteek, zonder enige moeilijkheid, loopt langs grasrijke uitsteeksels tot onder het fort. Het meest zuidelijke pad komt na 15 min bij de pas van Le Télégraphe uit.

Om te dalen zijn er 2 mogelijkheden.
Ofwel neemt u de aangegeven weg naar rechts richting de Casses Blanches; een aangename afdaling door het lariksenbos tot aan Calypso. Deze weg loopt langs de oever van de Arc tot aan het gehucht van Culées.
Ofwel neemt u de CD 902 tot gedenksteen "Mougins", de renbaan van Serraz en de weg "van Valloire". Bij de petites Seignères gaat u richting "Ratut", vervolgens neemt u de weg tot aan het gehucht van Culées.

Terug naar de inhoud