Ga naar de inhoud

Pidinger Klettersteig

Hochstaufen, 1.771 meter

Moeilijkheid
D, zeer moeilijk

Dalplaats
Piding, 455 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats na Urwies, 510 meter

Kaart
Kompass WK 14

Hoogteverschil
stijgen ca. 1.300 meter
dalen ca. 1.300 meter
klettersteig ca. 710 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 1½ uur
klettersteig ca. 3½ uur
terug ca. 2½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Via de A8 tot afslag Bad Reichenhall. Bij de rotonde richting Piding / Bad Reichenhall en daarna meteen naar rechts richting Aufham. Verder trot aan Urwies en aan het einde van het dorp bij de eerste mogelijkheid naar links over een bosweg naar de parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats de bosweg richting Steiner-Alpe volgen. tussen Mairalm en Steiner-Alpe naar links (bord "Pidinger Klettersteig"). Vervolgens weer naar links en omhoog naar de instap van de klettersteig.

Het eerste deel van de klettersteig begint meteen met een steile wand (D), waarna het via eenvoudigere passages (A tot B/C) naar het einde van de eerste zekeringen gaat. Via een richel gaat het naar het begin van het tweede deel. Het moeilijke gedeelte aan het begin hiervan (C tot D) kan rechts omgaan worden, deze variant leidt tevens naar een nooduitstap. Het vervolg gaat eenvoudiger (A/B tot C) tot aan het sluitstuk. Via passages met moeilijkheidsgraad C tot D bereikt men de uitstap en vervolgens het topkruis op de Hochstaufen.

De terugweg gaat via de normaalweg richting het noordwesten tot men bij de splitsing Piding / Urwies komt. Daar richting Piding door het bos afdalen. Beneden komt men bij een weide (Steiner-Alpe) weer bij een bospad, via deze terug naar het uitgangspunt.

Opmerking:
Stapzekerheid en geen last van hoogtevrees noodzakelijk. Goede conditie vereist.

Terug naar de inhoud