Ga naar de inhoud

Via ferrata in de Franse Alpen

Zoals je op de site va Via Ferrata.nl kan lezen is Via Ferrata een toegankelijke sportactiviteit voor iedereen met een buitensportinteresse. Je kan op deze site ook lezen dat een goede voorbereiding op de tocht belangrijk is, en dat ook Via Ferrata specifieke technieken en noodzakelijke kennis vraagt. Via Ferrata is prachtig om te doen, maar bedenk dat je je in bergachtig terrein begeeft, dat vraagt om een ervaren kennis en kunde. Crux biedt je in een korte minicursus van 3 dagen alle kneepjes van het vak. Bovendien doe je 3 prachtige Via Ferrata tochten, onder begeleiding, in de Franse alpen, zodat je naderhand uitstekend zelfstandig op pad kan om je Via Ferrata wensenlijstje af te werken.


Bij de Via Ferrata geeft een staalkabel de route aan van de berg-wandeltocht die je maakt. Met een veiligheidslijn ben je voortdurend bevestigd aan deze kabel, die met stevige ijzeren haken in de rotsen vastzit. Op plaatsen waar de tocht erg steil is, en waar het klimmen dus moeilijk wordt, zijn treden en andere klimhulpmiddelen aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan komen.

Een Via Ferrata kunnen we op vele niveaus maken. Kenmerkend voor een Via Ferrata is de hoogtebeleving en het kilometers verre uitzicht. Voor mensen met een beetje hoogtevrees een goede mogelijkheid om zichzelf te overwinnen.

Bij Crux kan je kennis maken met Via Ferrata, binnen de dagactiviteiten of een actieweek.Voor mensen die zelfstandig Via Ferrata's willen gaan doen, biedt Crux een 3 daagse cursus. In deze cursus doe je alle nodige kennis en vaardigheden op om zelf veilig op pad te kunnen gaan.


Kijk ook eens op onze site www.crux.nl voor informatie over beschikbaarheid van de verschillende cursussen, of verdere info over Crux en de buitensportcursussen die zij organiseert.Terug naar de inhoud