Ga naar de inhoud

Les Vires des Gorges d'Agnielles

Gorges d'Agnielles, 940 meter


Moeilijkheid
C/D, moeilijk  

Uitgangspunt
La Faurie, 125 meter

Hoogtemeter
beginhoogte 850 meter
eindhoogte 950 meter  

Tijdsduur
naar de via ferrata ca. 20 minuten
via ferrata ca. 40 minuten
terug ca. 40 minuten

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Na de Col de la Croix Haute en 2 km na het dorp van Faurie links de richting van de Gorges d’Agnielle en “centre d’escalade” nemen.  Na 5 min komt men aan het bord van de via ferrata.  20 min langs een steil paadje van 50m hoogteverschil langs de linkerkant van de weg.

Initiatie voor kinderen en beginnelingen, 2 luchtige passages.  De omloop, op 150 m boven de bergstroom, is horizontaal en volgt een geërodeerde rotsader.  Hierdoor moet men zich dikwijls voorovergebogen bewegen om het hoofd niet te stoten. Redelijk oude via ferrata met ijzeren treden die er breekbaar uitzien, maar toch voldoende sterk zijn. Na een stevige regenbui lekt de rots nog gedurende verscheidene dagen (douche verzekerd) en is dan ook nogal glad.  Reken daarbij ook nog een portie slijk aan de zolen.
Na 15 minuten moet men door een grot (niet rechts afdalen) en op het einde buitenkomen door een gat waarvoor men de juiste maat moet bezitten. Geen bijzonderheden zoals hangbrug of apenbrug. Het dragen van een helm is noodzakelijk, gezien de beperkte hoogte van de omloop en het gevaar van vallende stenen vanop de terugweg die 50 m hoger gelegen is.

Terug naar de inhoud