Ga naar de inhoud
Routes per land > België

Les Grands Malades


Plaats
Marches les Dames


Toelating:
De toelating is streng en wordt geregeld door Club Alpin Belge (CAB), die dit rotsmassief ook beheert. Indien men deze via ferrata wil bezoeken, dient men contact op te nemen met CAB per e-mail (secretariat@clubalpin.be) of per fax (0032)-(0)81223063.  

Routebeschrijving
Open het hek en ga de grot in. Achteraan begint de kabel. Eerst een tiental meter omhoog over treden en voetsteunen, het verdere verloop is meestal horizontaal met af en toe een licht overhangend stuk. Een tweepuntsbrug brengt ons naar de overkant. Een paar meter dalen en terug naar de andere kant. Even verder een driepuntsbrug, gevolgd door een balk en daarna de tirolerbrug. Bij aankomst nog enkele meter omhoog om tenslotte af te dalen met een rappel van een kleine 20 meter.

Een recente, technische via ferrata met veel kabel en ijzerwerk verbindt de afzonderlijke rotsen van dit massief. De totale lengte bedraagt 250 meter. Mooie zichten met de Maasvallei en de Citadel als achtergrond. Buiten de gewone uitrusting heb je ook nog nodig: een katrol (bij voorkeur Petzl tandem câble), een dun touw van 25 meter om de katrol terug te trekken, een touw van 40 meter om af te dalen en een afdaaltoestel per persoon.

Terug naar de inhoud