Ga naar de inhoud

Tegelbergsteig

Tegelberg, 1.707 meter

Moeilijkheid
C, moeilijk  

Dalplaats
Schwangau, 1.707 meter

Uitgangspunt
Parkeerplaats bij de Tegelbergbahn, 820 meter

Kaart
Kompass WK 04 Tannheimer Tal

Hoogtemeter
stijgen : ca. 810 meter
dalen : ca. 810 meter
klettersteig : ca. 270 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 1 uur
klettersteig : ca. 2 uur
terug : ca. 1½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Vanuit Reutte richting Füssen, nog voor de grensovergang bij Pinswang rechts afslaan richting de "Königsschlösser". na Hohenschwangau rechts naar de parkeerplaats bij de Tegelbergbahn. Alternatief vanuit Füssen richting de
"Königsschlösser" en verder naar de Tegelbergbahn.

Vanaf de parkeerplaats voorbij aan de oefenklettersteig van het bergsportzentrum richting de Tegelberg, eerst over een geasfalteerde steile bosweg naast de skipiste omhoog. In het bos gaat men rechts richting de Gelbe Wand Klettersteig en volgt men het pad tot aan aan de rivierbedding waar de klettersteiguitrusting kan worden aangetrokken. Volg dan de staalbabels tot aan de markante ladder. Hier begint de eigenlijke Tegelbergsteig. Na de ladder volgen enkele steile passages over rotsplaten, hoofdzakelijk B/C en C. Aan het einde van de klim gaat het door een kloof omhoog om vervolgens aan de andere kant van de rots af te dalen. Daar komt het pad weer samen met de Gelbe Wand Klettersteig. Vervolgens in ca. 30 minuten naar het Tegelberghaus, 1.707 meter.

Afdaling kan via de Gelbe Wand Klettersteig of met de kabelbaan.

Opmerking:
De Tegelberg, vlakbij het kasteel Neuschwanstein, staat in het middelpunt van klettersteigliefhebbers. De Gelbe Wand Klettersteig istot oefenpad uitgebouwd, terwijl op de Gelbwandschrofen de Tegelbergsteig is aangelegd. Tevens is er nog de Fingersteig (D) aangelegd, welke prima met de Tegelbergsteig gecombineerd kan worden. Vanuit het Tegelberghaus kan men ook nog naar de top van de Branderschrofen, 1.881 meter.

Terug naar de inhoud