Ga naar de inhoud
Routes per land > Duitsland > Wetterstein

Höllental-Klettersteig

Zugspitze, 2.962 meter

Moeilijkheid
B/C, moeilijk  

Dalplaats
Garmisch-Partenkirchen, 717 meter

Uitgangspunt
parkeerplaats in Hammersbach, 760 meter

Kaart
AV-Karte 4/2 Wetterstein Mitte, F&B WK 352 Ehrwald

Hoogtemeter
stijgen : ca. 2.200 meter
klettersteig : ca. 1.350 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig : ca. 4½ uur
klettersteig : ca. 5 uur
terug : met de kabelbaan

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Van Hammersbach via het wandelpad naar de Höllentalklamm en via het mooie tunnelpad omhoog naar de Höllentalangerhütte (men van de tolweg via de tunnels rechts vermijden, ca. 25 minuten langer). Na de
Höllentalangerhütte gaat men over een brug en gaat het verder omhoog naar het zogenaamde Brett. Daar begint de eigenlijke klettersteig.

Vanaf de instap eenvoudig omhoog naar een lange reeks pinnen bij het Brett. Na enkele gezekerde passages volgt men het pad tot aan de gletscher, deze is in het begin iets steile (let op latt in de zomer). In een boog omzeilt men de spleten en komt men aan bij een rotswand. Hier kan men links (B/C en 1-2) of rechts (C/D en 3) over de kloof naar de rotswand. Na enele niet al te moeilijke passages komt men aan bij de graat, waar jee een prachtig zicht hebt op de Eibsee. Men volgt de graat naar het gouden topkruis bvan de Zugspitze. Aan de andere kant daalt men vervolgens in enkele minuten af naar het bergstation van de Zugspitzbahn.

Opmerking:
Deze klettersteig naar de hoogste berg van Duitsland is een waar avontuur. Het is een mixtour van landschappelijk genot bij de aanlooproute door de waterwereld van de Höllentalklamm en een verticaal staalkabelplezier.

Terug naar de inhoud