Ga naar de inhoud

Via ferrata del Roc del Quer

Col d'Ordino, 1.920 meter

Moeilijkheid
C/D, moeilijk  

Dalplaats
Canillo, 1.531 meter

Hoogteverschil
ca. 500 meter

Tijdsduur
naar de klettersteig ca. 15 min.
klettersteig 1½ - 2 uur
terug ca. 45 minuten via het pad, ca. 1½ uur via de rappel

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

    


Routebeschrijving
Vanaf de parkeerplaats aan de zuidelijke rand van het dorp Canillo volg je de baan berg op. Na de eerste haarspeldbocht naar rechts ziet u ongeveer boven de parkeerplaats het vertrek van de via ferrata direct aan de baan tussen de lawinehekken.

De via ferrata start direct aan de weg. Van bij het begin is het onmiddellijk stijl en moeilijk tot zeer moeilijk en zeer verticaal. Een minimum aan voet of handsteunen zijn voorzien, soms staan er echte klimgrepen tussen. De aankomst is op een uitkijkplaats "Mirador del Roc del Quer" welke langs de achterzijde van de berg bereikbaar is met de auto.

Terugweg:
Vanaf het uitkijkpunt niet naar de straat lopen maar het pad links aan het uitkijkpunt naar beneden volgen. Je komt voorbij een picknick plaats. Langs dit pad kom je aan de aftakking naar de via ferrata Canal del Grau. Deze 2 via ferrata's kunnen best gecombineerd worden. Je kan natuurlijk ook gewoon het pad volgen tot aan de straat.
 
Langs dit pad is er ook de mogelijkheid met behulp van een zelf mee te nemen dubbel touw van 50m af te dalen - abseilen - rappel. Op regelmatige afstanden (max 25m) zijn hiervoor dubbele ogen of kettingen in de rotsen bevestigd.

Terug naar de inhoud