Ga naar de inhoud

Mehring-Rioler Klettersteig

Moeilijkheid
A, makkelijk  

Uitgangspunt
Mehring / Riol (Mosel)

Tijdsduur
totaal ca. 2½ uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

         


Routebeschrijving
Weinerlebnispfad "Am Römerberg"
De 5 km lange Weinerlebnispfad am Römerberg informeert u uitvoerig over de geschiedenis van Riol, de wijnbouw en het wijncultuurlandschap Moesel. Op 15 borden langs de route vindt u informatie over de wijnbouw vanaf de Romeinse tijd tot heden. De verschillende etappes van de route zijn via goed aangelegde paden te voet of met de fiets te bereiken. Het Weinerlebnispfad is als ronweg aangelegd en begint bij het begin van het dorp aan de Bahnhofstrasse.

Bergwanderweg / Klettersteig Riol
De 1,4 km. lange bergwandelweg naar uitzichtspunt "Kummer Knüppchen" in Kammerwald boven Mehring en Riol biedt typische vegetatievormen tegen de droge en warme rotshellingen. Wellicht vindt u ook nog een vuursalamander bij de koele Molesbeek.
Tijdens de klim zijn ca. 200 hoogtemeters te overwinnen, het uitzichtspunt "Kummer Knüppchen" ligt op 322 meter hoogte. Van hieruit heeft men een prachtig uitzicht over Mehring en het Rioler dal. Het pad gaat hier en daar over steil, rotsachtig terrein, de moeilijke passages zijn met staalkabels gezekerd. De instap in deze route is vanuit Riol via het Weinerlebnispfad tussen etappepunt 12 en 13 mogelijk. Vanuit Mehring bereikt men het pad via de Moselradweg en het bospad bij de Molesbeek voor Riol. Het pad is gemarkeerd.

Terug naar de inhoud