Ga naar de inhoud

Oskar-Schuster-Steig

Plattkofel, 2.964 meter

Moeilijkheid
B en 1+, beetje moeilijk  

Uitgangspunt
Sellajochhaus, 2.153 meter  

Steunpunten
Langkofelhütte, 2.252 meter

Kaart
Kompass-kaart nr. 59 (Sella - Marmolada)

Hoogtemeter
stijgen ca. 700 meter
dalen ca. 1.200 meter
klettersteig ca. 400 meter

Tijdsduur
heen: Langkofelscharte - Langkofelhütte - Plattkofel, ca. 3½ uur
terug: Plattkofel - Plattkofelhütte - Sellajochhaus, ca. 3 uur
klettersteig: 1½ - 2 uur

Voor klettersteigen in deze regio adviseren wij onderstaande boek(en):

              


Routebeschrijving
Met de gondellift omhoog van Sellajochhaus, 2.183 meter, naar de Langkofelscharte, 2.679 meter. Via pad 525 daalt men steil af via de Langkofelkar naar de Langkofelhütte, 2.252 meter. Bij onzekere weersomstandigheden is het verstandig om hierover informatie in te winnen in de hut! Vanaf de hut gaat het omhoog via de Plattkofelkar naar het begin van de klettersteig. Nu gaat men, steeds goed de markering volgend, over de noordzijde van de Plattkofel via smalle paden, steengruis en steile gedeelten, die gedeeltelijk zijn gezekerd met staalkabels, omhoog naar de top van de Plattkofel, 2.964 meter.

Via hier en daar gemarkeerde gedeelten daalt men af richting het zuidwesten naar de Plattkofelhütte, 2.297 meter. Van hieruit wandelt men via de »Friedrich-August-Weg« terug naar Sellajochhaus, 2.183 meter.

Opmerking:
De Plattkofel is aan de zuidwestkant in het voorjaar een geliefde skitour, en de enige top in de Langkofelgroep die ook door bergwandelaars beklommen kan worden. Gevaar voor verijzing en steenslag.

Terug naar de inhoud